Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 

Hozzávalók:

10 dkg gyorsrizs,

1 evőkanál piritott szezámmag,

15 dkg darált csirkehús,

1 db tojás,

só,

bors,

olaj a sütéshez.



    Elkészítés:

A rizst készre főzzük, hozzáadjuk a szezámmagot, a darált csirkehúst, 2 evőkanálnyit a felvert tojásból, egy kevés sót és borsot.

A keverékből vizes kézzel golyókat formálunk.

A golyócskákat a tojásmaradékba mártjuk, és olajban aranybarnára sütjük.


Megjegyzés: a hozzávalókat meg lehet duplázni, ha kevésnek találjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg cukor,

50 dkg rizs,

1  csomag mazsola,

1  rúd vanilia felvágva,

3-4 egész fahéj,

3-4 szem szegfűszeg,

3 dkg élesztő,

3 liter víz,

3 citrom karikára vágva.


Elkészítés:

Egy 5 literes üvegbe tesszük a hozzávalókat, naponta keverjük fel, és 1 hét után szűrjük le.


Nem tévedés alkohol nem kell hozzá.

 

 Befőttes üvegbe összevagdalt almahéjat helyezünk 6 cm magasan, fölé 12 cm magasan víz kerül. Ezután hozzáadunk 10 dkg cukrot, és 10 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

További 3 napot állni hagyjuk,  áttöltjük üvegbe, és máris használható.


Almaérés idején sok almahéj keletkezik a konyhában ( befőtt készítés, almáspite készítés stb...)


Salátákhoz kitűnő, kár lenne kidobni!

 

network.hu

network.hu

 

 

Hozzávalók négy személyre:


8 db közepes méretü paradicsom,

10 dkg rizs, vagy 1 tasak főzőrizs,

2 keménytojás, 

2  d b tölteni való paprika,

1 dl majonéz,

1-2 evőkanál étolaj,

bors,

só,

petrezselyem.

A szép érett és kemény paradicsomokat a szár felőli részen levágjuk ( ez lesz a kalapja) és kiskanállal kiszedjük a belsejét.

Az üregeket sózzuk, borsozzuk.

A sós vízben puhára főtt rizst kihűtjük, majd összekeverjük az apróra vágott keménytojással, sóval, borssal, majonézzel és az olajon pár percig sütött paprika kockákkal.

Tovább 

Közepesen kemény tejbegrízt főzök, és egy kicsit pihentetem. Közben zsemlemorzsát pirítok, a szokott módon,vaniliás cukorral vagy fahéjjal is ízesíthetem.Egy tál alját meghintem a cukrozott morzsával. Erre szaggatom a közben már megkeményedett grízt, szépen egymás mellé, evőkanállal. Minden sor közé morzsát szórok, és lekvárral is megkenem a sorok közeit. Addig rakom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. tetejére morzsa kerüljön, jól megcukrozva. Vagy aki szereti, vaniliás cukorral elkevert tejföllel is meglocsolhatja.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Ez a recept nagyon jól hangzik, legközelebb az unokáimnak elkészítem. Az idén sok szilvalekvárt főztem, biztosan azzal is finom lesz.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,

20 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve),

20 dkg margarin vagy vaj,

15 dkg porcukor,

1 dl tejföl,

1 db egész tojás,

1 zacskó sütőpor,

1 mokkáskanál só,

1 zacskó vaníliás cukor.

 

 

Elkészítés:

A meghámozott, még forrón áttört burgonyát összedolgozom a liszttel, a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a tejföllel, a sóval és az összes fűszerrel. Sima tésztának kell lennie. Egy cipóba formázom, és legalább egy órán keresztül pihentetem a hűtőszekrényben.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 kész tortalap (venni is lehet és készíteni is), fél deci kávélikőr.


A birskrémhez:

35 dkg birsalma vagy befőtt,

15 dkg cukor,

2 tasak vaníliás pudingpor,

2-2 dl édes fehérbor és citromlé, fahéj, szegfűszeg.


A csokikrémhez:

3 dl tejszín,

6 dkg olvasztott csokoládé,

1 dkg zselatin.


A tejszínkrémhez:

3 dl tejszín,

1 dkg zselatinpor.

 

 

 

Elkészítés:

A birskrémhez a meghámozott, apróra vágott birskockákat a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, megfőzzük (a befőttet éppcsak felmelegítjük,nem kell főzni).

Tovább 

Hozzávalók:

4 nagyobb birsalma (vagy birskörte),

1-1,5 dl világos sör,

1 tojás,

8-10 dkg liszt,

késhegynyi őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg,

só és őrölt fehér bors, cukor, ízlés szerint,

olaj a sütéshez.

 

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított, megmosott birsalmát kicsumázom, és ujjnyi vastag karikákra vágom, majd annyi, forrásban levő, enyhén cukros vízbe teszem, amennyi éppen hogy ellepi. Forrástól számított 2 percig főzöm, és lecsöpögtetem.

Tovább 

Hozzávalók:

50-60 dkg comb,

3 dl nagy szemű fehér bab,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 zöldpaprika, paradicsom,

3 dl tejföl,

1 teáskanál tárkonylevél,

1 teáskanál pirospaprika,

3 evőkanál olaj, só.

 

 


 

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és kuktában annyi friss vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főzzük. Közben a húst felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

35 dkg szárazbab,

80 dkg darált sertéshús,

1 kis hagyma,

2 evőkanál paradicsompüré,

3-4 paradicsom,

2 evőkanál vaj,

csípős paprika,

10-12 dkg füstölt szalonna,

só.

 

 

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Móni!

Szeretem az ilyen egytálételeket, mert nem mindegy, hogy mennyit kell állni a tűzhely mellett, és amellett nagyon finomak is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu