Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 adag pizzatészta,
2 kávéskanál olívaolaj,
1 fej finomra vágott fokhagyma,
1 zúzott fokhagymagerezd,
40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfű,
12,5 dkg disznóbab,
5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Ez a félbehajtott pizzafajta rendkívül ízletes tölteléket rejt. Összegyúrjuk a tésztát, és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
fél kg nagy szemű bab,
3 kemény tojás,
2 fej hagyma,
só, bors,
1 evőkanál libazsír vagy olaj.
Elkészítés:
A babot éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben nagyon puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd villával összetörjük. Összekeverjük az apró kockára vágott főtt tojással, a zsíron sárgára párolt, apróra vagdalt hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A csirkét feldaraboljuk vagy csirkecombokat megtisztítjuk, és a páclében pihentetjük legalább 8 órát. Páclé: 3 dl joghurtot elkeverünk 3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, gyömbérrel, őrölt kurkumával, pirospaprikával, vágott köménymaggal, darált babérlevéllel, törött borssal, kevés paradicsompürével. A csirkéket időnként forgassuk meg a páclében. Ezután a csirkéket a páclével együtt tűzálló edénybe helyezzük, és olvasztott vajjal leöntjük. Alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva vagy csirkecomb,
4 dl joghurt,
fél dl citromlé,
2 kávéskanál só,
fél kávéskanál chili,
3 kávéskanál curry,
3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Az anyagokat összekeverem, belerakom a csirkét, két napig érlelem a hűtőben, majd kiszedem. A masszát kicsit lekaparom a húsról. Fóliát bekenek olajjal, rárakom a húst, és a fóliába belecsavarom. 40 percig sütöm, majd ki- bontom, és pirosra pirítom. Azért szeretem ezt a receptet, mert a hús hidegen és melegen is nagyon finom szaftos marad.
Hozzávalók:
40 dkg tisztán mért burgonya,
2 dl joghurt,
1 púpozott teáskanál currypor,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott evőkanál vegeta,
csipet cukor,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi őrölt koriandermag.
Elkészítés:
A meghámozott, kis darabokra vágott burgonyát fazékba rakom, ráöntök nyolc deci vizet és a zúzott fokhagymával, a vegetával, a curryporral és a korianderrel fűszerezem. Puhára főzöm, majd kihűlése után pépesre turmixolom.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya kockára vágva,
25 dkg fagyasztott zöldborsó,
1 zöld chili kimagozva, apróra vágva,
4 ek zöldségolaj,
1 hagyma vékony karikákra vágva,
1 tk kurkuma,
1 tk köménymag,
1/4 tk gyömbérpor,
2 ek finomra vágott korianderzöld.
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kurkumát, a köményt, a gyömbért, a chilit és a burgonyát és alaposan összekeverjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg linzertészta,
50 dkg alma,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tejszín,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
10 dkg mazsola,
2 evőkanál rum,
1-2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A tésztát téglalap alakúra nyújtom és kibélelek vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy pereme is legyen. Félreteszem. Az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem. A gesztenyemasszát kenhetőre keverem a tejszínnel és a rummal. A tészta alját megkenem a sárgabaracklekvárral, belesimítom a gesztenyemasszát, erre egyenletesen rászórom a reszelt almát és a megtisztított mazsolát.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg tisztán mért alma,
12 dkg dióbél,
6 egész tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum (vagy 1 evőkanál rumaroma),
1-1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj és őrölt fahéj, csipetnyi só,
1 dkg vaj a forma kenéséhez.
Elkészítés:
A meghámozott, kicsumázott, és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, rálocsolom a rumot, és a forró sütőben üvegesre párolom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg alma,
fél liter tej,
20 dkg liszt,
1 kávéskanál vaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
3 db tojás,
2 evőkanál fahéj (szerintem sok a fahéj,mindenki ízlésére bízom mennyit tesz bele),
3 evőkanál cukor,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só.
Elkészítése:
Az almát lehámozzuk, magházát kivájjuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és ráterítjük az almát. A tejet lassú tűzön feltesszük főni, majd habverővel állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és sűrűre főzzük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 9 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db libacomb,
1 bögre árpagyöngy,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál őrölt paprika,
kevés őrölt bors,
40 dkg nagyszemü fehér szárazbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg zsír ( ha van, akkor libazsír),
só.
Elkészítés:
A megtisztított szárazbabot egy éjjelen át hidegvízben áztatjuk. Az árpagyöngyöt többször váltott vízben átmossuk, lecsurgatjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk (én reszelem).
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás