Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Sajtos krumplikroket

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:



50 dkg krumplit kockára vágva megfőzünk, áttörjük,

sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadunk egy tojást,

10 dkg lisztet,

kb. 8-10 dkg reszelt sajtot.


Nagyobb nudlikat formázunk és forró olajban nagy lángon pirosra sütjük. Nagyon finom szaftós mártásos húsokhoz köretként.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is tetszik a recept.
Az oldalon jó sok írt recept van. köszönöm, kipróbálom.

 Epres túrógombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

40 dkg túró
6 kanál búzadara
1 kanál liszt
2 tojás
pici só, cukor
eper
tejföl


Hozzávalók:


A túrót picit megsózzuk, és teszünk bele egy kevés cukrot is (nem egészen egy kanál).

A tojással, darával liszttel jól összegyúrjuk és hagyjuk állni.
Mindegyik gombóc közepébe egy kisebb epret teszünk ( vagy egy felet), forró vízben kicsivel tovább főzzük, mint ahogy feljön a víz feszínére.
Nem forgatjuk pirított morzsába, hanem cukros tejföllel tálalva nagyon finom.

Tovább 

 

 Csoda-diós kifli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tészta:

50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük, akár egy éjszakára.( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használunk, egyet a kenéshez.)




Lekváros- diós töltelék:

20 dkg diót összekeverünk 8-10 dkg cukorral,

2-3 kanál baracklekvárral, a 2 felvert tojásfehérjével.

A tésztát kinyújtjuk vékonyra,

3 bucit csinálunk, köröket nyújtunk,

8 felé vágjuk, (attól függően mekkora kifliket akarunk, úgy csináljuk) és megtöltjük.

Tovább 

 Sajtmártás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 
Hozzávalók:


8 dkg reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
1 dkg margarin
2 evőkanál liszt

reszelt szerecsendió


Elkészítés:


  1. A felhevített margarinon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd óvatosan, lassan hozzáöntjük a tejet és krémszerűre főzzük.
  2. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és még egyszer összefőzzük.

 

 Mézes muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


2 pohár liszt,

fél pohár darált dió,

1 pohár tej,

fél pohár cukor,

1 tojás,

2 evőkanál méz,

2 evőkanál olvasztott vaj,

3 kk őrölt fahéj

2 kk őrölt szegfűszeg

1 citrom reszelt héja,

csipetnyi só,

1 csomag sütőpor.


  

Elkészítés:


A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral, a vajjal, a fűszerekkel és a reszelt narancshéjjal.

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral.

Tovább 

 Csokoládés gombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1/2 kg héjában főtt krumpli
1 kanál zsír
1 tojás

kb. 30 dkg liszt, és gyúráskor is sok lisztet  vett fel.

Instant cukrozott kakaóport, tölteléknek.

 

Hozzávalók:


A krumplit jól kihűtjük ( ha meleg rengeteg lisztet vesz fel), krumplinyomón áttörjük, kb. 1 tk. sót teszünk bele, 1 tojást, és kb. 30 dkg lisztet, hogy jól nyújtható tészta legyen.

Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, felkockázzuk, és mindegyik közepére teszünk egy jó nagy kupac instant cukrozott kakaót.

Tovább 

 Almás-répás kokuszos golyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


40 deka finomra reszelt sárgarépa ,

40 deka alma reszelve ,

kb 4 ek méz ,

1 marék mazsola,

1 citrom leve, + héja  reszelve,

1 tk őrölt fahéj,

30 deka darált ht. keksz,

kókuszreszelék


Elkészítés:


Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat, picit -kb negyed órát-  pihentessük, majd a masszából vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk és  kókuszreszelékben meghempergetjük őket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Van hasonló receptem ezt is kipróbálom.
köszönöm. Nagyon sok recept közül lehet választani.

Tovább 

 Kuglófban sült baconos csirkemell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók :


50 dkg kockára vágott csirkemell

1 kis pohár tejföl

3 tojás

4 evőkanál liszt

sajt ízlés szerint

30 dkg szeletelt bacon

só bors fokhagyma .

 


 A felkockázott húst, a tejfölt, a fűszereket, a reszelt sajtot és a 3 tojást egy tálban összekeverem, 1 órára hűtőbe teszem. Ezután hozzáadom a lisztet, összekeverem.

 

A kuglófformát vékonyan meglocsolom olajjal, majd kibélelem baconnal, beleöntöm a csirkés keveréket, majd a tetejére még rakok bacont és sajtot.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 11 éve

Szuper ötlet! Köszönöm. Szép napot kívánok.

Tovább 

Hozzávalók:

1 szép nagy fej karfiol,

kevéske főzőmargarin vagy vaj (4-5 dkg).

1-2 leveskocka (ez lehet marha vagy tyúk is, tetszés szerint),

1 kis fej vöröshagyma,

20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, burgonya).

2 dl tejföl,

2 evőkanál liszt,

1 evőkanál búzadara,

1 tojás,

só és fehérbors ízlés szerint,

2 babérlevél és petrezselyem jó bőven.

 

 

 

 

Elkészítés:

A margarinon az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott vegyes zöldséget megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a petrezselyem 3/4 részét, felöntjük vízzel, amennyi levest gondolunk készíteni.

Tovább 

Hozzávalók:

3 fej karalábé,

10 dkg rizs,

15 dkg gomba,

2 dkg vaj,

2 dl tejföl,

2 db tojás,

10 dkg reszelt sajt,

1 fej vöröshagyma,

petrezselyem,

zsemlemorzsa,

vegeta, bors, só.

 

 


Elkészítése:

A rizst a szokott módon megfőzzük. Az apró kockára vágott karalábét sós vízben (esetleg ételízesítővel) megfőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és pörköltesen fűszerezzük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu