Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Joghurtos fokhagymás csirkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:



4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem

 

 

Elkészítés:

 

 

A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.

Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.

 Hodi pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A Tv-ben láttam.


Elvis kedvence volt.


 

Hozzávalók:


1 dkg élesztő,

3/4 csésze tej,

1 tojás,

2 tk. cukor,

kb. 2,5 csésze fehér liszt,( vagy amennyit felvesz)

csipet só,

fahéj,

1/2 csésze krémsajt,

1/2 csésze vaj,

 


Elkészítése:

 

A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverem, átgyúrom, egy órát pihentetem, és már lehet is felhasználni.

Maga a Hodi pite:

24 cm-es tortaforma aljára helyeztek egy sütőpapírt, majd kézzel kerek formára nyomkodták a tésztát, úgy hogy a széle kissé magasabb legyen, úgymond peremet csináltak a sütinek.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Biztosan nagyon fincsi lehet koszike a receptet, megfogom sutni meglepinek.

Tovább 

 

 Holland szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt ,
6 dkg Rama margarin,
16 dkg porcukor ,
2 tojás ,
1 tk szódabikarbóna ,
4 ek olvasztott méz,
kb 1 dl tejföl ,

Krémhez:

6 dl tej,
6-7 púpos ek liszt ,
1 púpos ek kristálycukor,
25 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor ,
kakaópor ,
2 cs vaníliás cukor ,
baracklekvár ,

Mázhoz:

18 dkg Rama margarin,
18 dkg porcukor,
1 cs főzés nélküli puncs pudingpor,

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.

Tovább 

 Tejkaramellás almaleves recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:


alma ,
mézeskalács fűszerkeverék ,
1 cs. karamellás pudingpor,

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kevés mézeskalács fűszerkeverékkel megpároljuk.

Pár evőkanál almát félreteszünk, ízlés szerint, a többit turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre. Kevés lével kikeverünk egy csomag karamellás pudingport, majd ezzel besűrítjük a levest

A végén beledobjuk a félretett almadarabokat.

  Hidegen fogyasszuk!

Hozzávalók:

fél csomag leveles tészta.


Krémhez:

40 dkg őszibarack,

1 liter őszibaracklé,

3 csomag vanílás pudingpor,

6-7 ek cukor,

csipet só.

 

 

Tetejére:

fél liter tejszínhab,

habfixáló,

4-5 ek. cukor,

csipet só.

 


Elkészítés:

A leveles tésztát kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és megsütjük.A krémhez a megtisztított,kimagozott barackokat kisebb darabokra vágjuk.Az őszibarackléből,pudingporból,cukorból,csipet sóval pudingot főzünk,lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a barackdarabokat is.A tésztát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.Ha már kihűlt rásímitjuk a kemény habbá vert tejszínhabunkat.Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

köszönet érte jó .

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

3 tojás sárgája,

fél cs. sütőpor,

10 dkg cukor,

csipet só,

2-3 ek. tejföl.

 

Krémhez:

50 dkg túró,

2 dl tejföl,

2 cs. vaníliás cukor,

3 ek. búzadara,

3 tojás sárgája,

13 dkg cukor,

csipet só,


És még:

kb. 1 kg őszibarack,

6 tojás fehérje,

5-6 ek. cukor,

csipet só.

 


Elkészítés:

A tésztához valókat összegyurjuk annyi tejföllel hogy puha tésztánk legyen.

Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.A tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk,pereme is legyen.Beletesszük a tepsibe.A tölteléket csak összekeverjük és a tésztára öntjük.A megmosott barackokat kimagozzuk,negyedeljük és a töltelékre sorakoztatjuk.180 fokon készre sütjük.Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval.Mikor megsült a süti kivesszük rákenjük a habot és még visszatesszük pár percre a sütőbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jónak ígérkezik, a lányomnak tovább adom. Biztosan örül neki.
Köszönöm.

Tovább 

 Gesztenyés kocka meggyel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tésztához:


7 tojás,
7 ek. kristály cukor ,
6 ek. liszt ,
1 kk. szódabikarbóna ,
2 ek. kakaópor,

Krémhez:


1 csomag gesztenyemassza ,
3 dl tej ,
1 csomag vaníliapuding,
5 dkg porcukor ,
3 dl tejszín ,
1 ek zselatin ,
0,5 kg magozott meggy ,
3 dl tejszín a tetejére,

Elkészítés:


7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele.

A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük.

Tovább 

 Fokhagymás rakott penne tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg penne tészta(lehet csavart vagy orsó is)
50 dkg darálthús
1 db kisebb hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10-15 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
ételízesítő
bors

1-2 ek. olaj

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és kevés olajban megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk.

Rátesszük a darálthúst, megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd miután a hús kifehéredett, pici vizet öntök alá és fedő alatt megpároljuk.

Tovább 

 Zöldséges-tejszínes csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

 

10-12 db,  csirkecomb 45 dkg fagyasztott

mexikóizöldségkeverék
3 dl tejszín
kevés vaj
csirke fűszersó,bors


Elkészítés:

A megmosott combokat megszórjuk , a csírke fúszersóval és a borssal.Kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé őket, majd lefóliázva megsütjük. Közben egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Ha elkészült, a már majdnem megsült combok tetejére terítjük a mexikói keveréket, meglocsoljuk a tejszínnel és takarás nélkül visszatoljuk a sütőbe, míg szép piros nem lesz a teteje.

Tovább 

 Keksz alapú banán torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg daráltkeksz,

12 dkg puha Ráma margarin,

2 evőkanál kakaópór,

3 evőkanál ,

fél dl tej,

4 dl a pudingba,

1 csomag vaníliás vagy banános pudingpor,

8 dkg cukor,

4 dkg Ráma ,

2-3 darab banán,

1 csomag színtelen torta zselé 

Elkészítés

Egy tálban összedolgozzuk a darált kekszet, a 12 dkg puha Rama-t, a kakaóport és a 3 evőkanál porcukrot, majd a masszához adjuk a fél dl tejet.

Az így kapott masszát egy kivehető aljú pite- vagy tortaformába tesszük, majd egy kanál fejével belesimítjuk úgy, hogy az oldalára is nyomkodunk „tésztát”.

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 11 éve

Remek ez a recept kiprobalzam nagyon finom köszönom .Thierngné Magdi

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu