Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.
A Tv-ben láttam.
Elvis kedvence volt.
Hozzávalók:
1 dkg élesztő,
3/4 csésze tej,
1 tojás,
2 tk. cukor,
kb. 2,5 csésze fehér liszt,( vagy amennyit felvesz)
csipet só,
fahéj,
1/2 csésze krémsajt,
1/2 csésze vaj,
Elkészítése:
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverem, átgyúrom, egy órát pihentetem, és már lehet is felhasználni.
Maga a Hodi pite:
24 cm-es tortaforma aljára helyeztek egy sütőpapírt, majd kézzel kerek formára nyomkodták a tésztát, úgy hogy a széle kissé magasabb legyen, úgymond peremet csináltak a sütinek.
|
|
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
,
6 dkg Rama margarin,
16 dkg porcukor
,
2 tojás
,
1 tk szódabikarbóna
,
4 ek olvasztott méz,
kb 1 dl tejföl
,
Krémhez:
6 dl tej,
6-7 púpos ek liszt
,
1 púpos ek kristálycukor,
25 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor
,
kakaópor
,
2 cs vaníliás cukor
,
baracklekvár
,
Mázhoz:
18 dkg Rama margarin,
18 dkg porcukor,
1 cs főzés nélküli puncs pudingpor,
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
Hozzávalók:
alma
,
mézeskalács fűszerkeverék
,
1 cs. karamellás pudingpor,
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kevés mézeskalács fűszerkeverékkel
megpároljuk.
Pár evőkanál almát félreteszünk, ízlés szerint, a többit turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre. Kevés lével kikeverünk egy csomag karamellás pudingport, majd ezzel besűrítjük a levest
A végén beledobjuk a félretett almadarabokat.
Hidegen fogyasszuk!
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
fél csomag leveles tészta.
Krémhez:
40 dkg őszibarack,
1 liter őszibaracklé,
3 csomag vanílás pudingpor,
6-7 ek cukor,
csipet só.
Tetejére:
fél liter tejszínhab,
habfixáló,
4-5 ek. cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A leveles tésztát kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és megsütjük.A krémhez a megtisztított,kimagozott barackokat kisebb darabokra vágjuk.Az őszibarackléből,pudingporból,cukorból,csipet sóval pudingot főzünk,lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a barackdarabokat is.A tésztát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.Ha már kihűlt rásímitjuk a kemény habbá vert tejszínhabunkat.Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
3 tojás sárgája,
fél cs. sütőpor,
10 dkg cukor,
csipet só,
2-3 ek. tejföl.
Krémhez:
50 dkg túró,
2 dl tejföl,
2 cs. vaníliás cukor,
3 ek. búzadara,
3 tojás sárgája,
13 dkg cukor,
csipet só,
És még:
kb. 1 kg őszibarack,
6 tojás fehérje,
5-6 ek. cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyurjuk annyi tejföllel hogy puha tésztánk legyen.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.A tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk,pereme is legyen.Beletesszük a tepsibe.A tölteléket csak összekeverjük és a tésztára öntjük.A megmosott barackokat kimagozzuk,negyedeljük és a töltelékre sorakoztatjuk.180 fokon készre sütjük.Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval.Mikor megsült a süti kivesszük rákenjük a habot és még visszatesszük pár percre a sütőbe.
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás,
7 ek. kristály cukor
,
6 ek. liszt
,
1 kk. szódabikarbóna
,
2 ek. kakaópor,
Krémhez:
1 csomag gesztenyemassza
,
3 dl tej
,
1 csomag vaníliapuding,
5 dkg porcukor
,
3 dl tejszín
,
1 ek zselatin
,
0,5 kg magozott meggy
,
3 dl tejszín a tetejére,
Elkészítés:
7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál
kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját
keverjük bele.
A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük.
Hozzávalók:
25 dkg penne tészta(lehet csavart vagy orsó is)
50 dkg darálthús
1 db kisebb hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10-15 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
ételízesítő
bors
1-2 ek. olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és kevés olajban
megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk.
Rátesszük a darálthúst, megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd miután a hús kifehéredett, pici vizet öntök alá és fedő alatt megpároljuk.
Hozzávalók:
10-12 db, csirkecomb 45 dkg fagyasztott
mexikóizöldségkeverék
3 dl tejszín
kevés vaj
csirke fűszersó,bors
Elkészítés:
A megmosott combokat megszórjuk , a csírke fúszersóval és a borssal.Kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé őket, majd lefóliázva megsütjük. Közben egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Ha elkészült, a már majdnem megsült combok tetejére terítjük a mexikói keveréket, meglocsoljuk a tejszínnel és takarás nélkül visszatoljuk a sütőbe, míg szép piros nem lesz a teteje.
Hozzávalók:
20 dkg daráltkeksz,
12 dkg puha Ráma margarin,
2 evőkanál kakaópór,
3 evőkanál ,
fél dl tej,
4 dl a pudingba,
1 csomag vaníliás vagy banános pudingpor,
8 dkg cukor,
4 dkg Ráma ,
2-3 darab banán,
1 csomag színtelen torta zselé
Egy tálban összedolgozzuk a darált kekszet, a 12 dkg puha Rama-t, a
kakaóport és a 3 evőkanál porcukrot, majd a masszához adjuk a fél dl
tejet.
Az így kapott masszát egy kivehető aljú pite- vagy tortaformába tesszük,
majd egy kanál fejével belesimítjuk úgy, hogy az oldalára is nyomkodunk
„tésztát”.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás