Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg zöldbab,
2 pár debreceni,
4 tojás,
2 dl tejföl,
15 dkg sajt,
5 dkg vaj,
só, ételízesítő.
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Összekeverjük a karikára vágott debrecenivel, és három kockára vágott kemény tojással. Kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tejfölt egy nyers tojással, 10 dkg reszelt sajttal és az ételízesítővel simára keverjük. Ráborítjuk a zöldbabra.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej hagyma,
40 dkg darált hús,
1 paradicsom,
1 paprika (vagy némi lecsó),
babérlevél, só, bors, piros paprika,
fél kg nagykocka száraz tészta,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Kiszedjük a kisült szalonnát, és a zsíron a hagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a fűszereket (lényeges a babérlevél is!), a paradicsomot, paprikát.
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
1 db tojás,
80 dkg liszt,
2 pohár víz,
5 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor,
a töltelékhez:
fél kiló gyalult tök,
2 fej hagyma,
1 kávéskanál cukor,
1 pohár tejföl,
só, bors, kapor.
Elkészítés:
A vizet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot szórunk bele. A langyos, édes vízben megkelesztjük az élesztőt. Ezután összekeverjük a liszttel, sóval és kemény tésztává összedolgozzuk.
A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük, majd kivajazott tűzállótálba tesszük. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paradicsompürével és 1 kávéskanál bazsalikommal ízesítjük.
Húslevessel felöntjük, felforraljuk és ráöntjük a combokra.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg birka vagy borjúhús,
6 közepes hagyma,
2 paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál margarin,
só, bors, kakukkfű.
a tésztához:
35 dkg liszt,
1 tojás,
csipet só,
víz,
1 evőkanál margarin.
Elkészítés:
A hagymát finomra vágunk, a margarinon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az egészen apróra vágott húst, és 30 percig lassan tovább pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, vízzel felöntjük, és 90 percig folytatjuk a főzést.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta,
2 zsemle,
3 tojás,
kevés zsemlemorzsa,
majoránna, só, bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A kelkáposztát félbevágjuk és gyengén sózott vízben, félig megfőzzük. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk belőle. A káposztát a tejben vagy vízben áztatott zsemlével, két keményre főtt tojással húsdarálón átdaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk, majd S8val, borssal, majoránnával fűszerezzük. Belekeverjük a felvert nyers tojást, s ha hígnak találjuk, zsemlyemorzsával sűrítjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg gyenge spárgatök,
liszt (a túró nedvességétől függő mennyiség),
20-30 dkg tehéntúró,
3-4 db. hagyma,
2 egész tojás,
petrezselyem, kapor, só, bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tököt legyaluljuk, a túróval, finomra reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral két egész nyers tojással és annyi liszttel összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Borssal és közvetlenül a sütés előtt sóval ízesítjük.
Hozzávalók:
burgonya
tojás
virsli
darált hús
paradicsom püré
hagyma
fokhagyma
só
bors
bazsalikom
olaj
tejföl
sajt
Elkészítés:
Készíts bolognai
mártást, majd mint a rakott krumplit szokás, kezd el a rétegezést.
1 sor krumpli,
1 sor virsli,
1 sor főtt tojás,
1 sor bolognai mártás és a végén feddjük be krumplival.
A tetejét locsoljuk meg bőven tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük szép pirosra.
Nem a könnyű ételek közé tartozik.
a felső réteghez:
4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter tej
a közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt
az alsó réteghez:
25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
2 lapzselatin
Elkészítés:
A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük
főni.
Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük.
Hozzávalók:
80 dkg reszelt cukkini
,
50 dkg-os spagetti tészta,
só
,
bors
,
2 dl főzőtejszín
,
1 fej vöröshagyma
,
3-4 ek. étolaj
,
petrezselyemzöld
,
snidling,
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágtam és az étolajon, kissé megsózva, fedő
alatt üvegesre pároltam.
Ekkor hozzáadtam a lereszelt cukkinit, kissé megsóztam, borsoztam,
majd nagy lángon addig pároltam, míg a saját leve elpárolgott.
Ekkor hozzáöntöttem a főzőtejszínt, még egyet forraltam, majd beleöntöttem a közben kifőtt tésztát.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás