Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

80 dkg zöldbab,

2 pár debreceni,

4 tojás,

2 dl tejföl,

15 dkg sajt,

5 dkg vaj,

só, ételízesítő.

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Összekeverjük a karikára vágott debrecenivel, és három kockára vágott kemény tojással. Kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tejfölt egy nyers tojással, 10 dkg reszelt sajttal és az ételízesítővel simára keverjük. Ráborítjuk a zöldbabra.

Tovább 

Hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna,

1 nagy fej hagyma,

40 dkg darált hús,

1 paradicsom,

1 paprika (vagy némi lecsó),

babérlevél, só, bors, piros paprika,

fél kg nagykocka száraz tészta,

2 dl tejföl,

10 dkg reszelt sajt.

 


 

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Kiszedjük a kisült szalonnát, és a zsíron a hagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a fűszereket (lényeges a babérlevél is!), a paradicsomot, paprikát.

Tovább 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

1 db tojás,

80 dkg liszt,

2 pohár víz,

5 dkg élesztő,

1 teáskanál só,

csipetnyi cukor,

 

a töltelékhez:

fél kiló gyalult tök,

2 fej hagyma,

1 kávéskanál cukor,

1 pohár tejföl,

só, bors, kapor.

 

 


 

Elkészítés:

A vizet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot szórunk bele. A langyos, édes vízben megkelesztjük az élesztőt. Ezután összekeverjük a liszttel, sóval és kemény tésztává összedolgozzuk.

Tovább 

 Bazsalikomos sajtos csírkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók: 6 csirkecomb, 20 dkg füstölt sajt, 2 dl csirkeleves, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, liszt,olaj, vaj, bazsalikom, só.

 

A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük, majd kivajazott tűzállótálba tesszük. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paradicsompürével és 1 kávéskanál bazsalikommal ízesítjük.


Húslevessel felöntjük, felforraljuk és ráöntjük a combokra.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg birka vagy borjúhús,

6 közepes hagyma,

2 paradicsom,

1 csokor petrezselyem,

1 evőkanál margarin,

só, bors, kakukkfű.

 

a tésztához:

35 dkg liszt,

1 tojás,

csipet só,

víz,

1 evőkanál margarin.

 

 


Elkészítés:

A hagymát finomra vágunk, a margarinon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az egészen apróra vágott húst, és 30 percig lassan tovább pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, vízzel felöntjük, és 90 percig folytatjuk a főzést.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta,

2 zsemle,

3 tojás,

kevés zsemlemorzsa,

majoránna, só, bors,

olaj a sütéshez.

 

 


 

Elkészítés:

A kelkáposztát félbevágjuk és gyengén sózott vízben, félig megfőzzük. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk belőle. A káposztát a tejben vagy vízben áztatott zsemlével, két keményre főtt tojással húsdarálón átdaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk, majd S8val, borssal, majoránnával fűszerezzük. Belekeverjük a felvert nyers tojást, s ha hígnak találjuk, zsemlyemorzsával sűrítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg gyenge spárgatök,

liszt (a túró nedvességétől függő mennyiség),

20-30 dkg tehéntúró,

3-4 db. hagyma,

2 egész tojás,

petrezselyem, kapor, só, bors,

olaj a sütéshez.

 

 


 

Elkészítés:

A tököt legyaluljuk, a túróval, finomra reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral két egész nyers tojással és annyi liszttel összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Borssal és közvetlenül a sütés előtt sóval ízesítjük.

Tovább 

 Bőséges rakott krumpli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


burgonya
tojás
virsli
darált hús
paradicsom püré
hagyma
fokhagyma

bors
bazsalikom
olaj
tejföl
sajt

Elkészítés:


Készíts bolognai
mártást, majd mint a rakott krumplit szokás, kezd el a rétegezést.
1 sor krumpli,

1 sor virsli,

1 sor főtt tojás,

1 sor bolognai mártás és a végén feddjük be krumplival.
A tetejét locsoljuk meg bőven tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük szép pirosra.
Nem a könnyű ételek közé tartozik.

Tovább 



Hozzávalók:


a felső réteghez:


4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter tej

a közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt


az alsó réteghez:


25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd

2 lapzselatin

Elkészítés:


A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni.

Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük.

Utolsó hozzászólás

Bradáné Katalin üzente 11 éve

könnyü és nagyon finom nyári desszert!

Tovább 

 cukkinis tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:


80 dkg reszelt cukkini ,
50 dkg-os spagetti tészta,
só ,
bors ,
2 dl főzőtejszín ,
1 fej vöröshagyma ,
3-4 ek. étolaj ,
petrezselyemzöld ,
snidling,

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágtam és az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam.

Ekkor hozzáadtam a lereszelt cukkinit, kissé megsóztam, borsoztam,

majd nagy lángon addig pároltam, míg a saját leve elpárolgott.

Ekkor hozzáöntöttem a főzőtejszínt, még egyet forraltam, majd beleöntöttem a közben kifőtt tésztát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu