Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg liba mell,

30 dkg durvára őrölt kukoricadara,

1 kg sertésoldalas,

3 fej vöröshagyma,

1 evőkanál étolaj,

5 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál morzsolt majoranna,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál őrölt feketebors,

1 teáskanál ételízesítő,

1 teáskanál darált pirospaprika,

1 zöldpaprika,

1,1 l paradicsomlé,

2 közepes fej káposzta (kb. 2,5 kg,

puha és lapos legyen),

20 dkg füstölt sonka vagy szalonna.



Elkészítés:

A sertésoldalast kisebb darabokra szeleteljük, a libahúst apró kockákra vágjuk, esetleg megdaráljuk.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Ez a töltött káposzta olyan nagyon finom,hogy mindenkinek el kellene készíteni!

Én csak annyit változtattam rajta,hogy disznóhúsból készítettem,és nem
paradicsom levet,hanem minden sor káposztára szeletet paradicsomot tettem.

Nagyon nagy adag lett belőle,de tizenegy embernek pontosan elég volt.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy patiszon (csillagtök),

0,5 kg csiperkegomba,

0,5 kg paprika,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál őrölt feketebors,

1 evőkanál ételízesítő,

2 evőkanál étolaj.

 

 


Elkészítés:

A patiszonokat meghámozzuk és apró

kockákra vágjuk. A paprikát és a gombát

feldaraboljuk. Egy közepes lábasba öntjük az

étolajat, majd rászórjuk a gombát. 5 percig

dinszteljük, amíg enyhén megbarnul, majd

hozzáadjuk a paprikát és a patiszont.

Tovább 

 

Hozzávalók

4 személyre:

1 kg paradicsom,

1 kg paprika,

1/2 kg vöröshagyma,

30 dkg kolozsvári szalonna,

vagy füstölt csemege szalonna,

de lehet fele-fele is,

1 evőkanál étolaj,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál kristály cukor.


A nokedlitésztához:

50 dkg finomliszt,

1 egész tojás,

1 teáskanál só,

1 evőkanál étolaj.



Elkészítés:

A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, a paprikát vékony karikákra, a hagymát félbe vágjuk, majd

hosszában vékonyan felszeljük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet sertésborda,

15 dkg füstölt szalonna,

1 kg burgonya,

3-4 evőkanál étolaj,

2 fej vöröshagyma,

3 db zöldpaprika,

3 db paradicsom,

1 marék liszt,

1 mokkáskanál só,

1 mokkáskanál ételízesítő,

1 kávéskanál őrölt pirospaprika,

1 dl víz.

 

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, lisztbe

forgatjuk, a zöldségeket

megmossuk, felaprítjuk, a

szalonnát kockára vágjuk. A

burgonyát négy részre vágjuk, a

zöldpaprikát és a paradicsomot

cikkekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 

1 kg kicsontozott sertéslapocka,

1 csokor friss tárkonylevél,

4 evőkanál olaj,

1 fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

1 dl száraz fehérbor,

1 dl paradicsomlé,

só (ízlés szerint).

 

 

Elkészítés:

 

A sertéshúst megmossuk, leszárítjuk, és minden oldalán sóval bedörzsöljük. A felforrósított olajon a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst körülsütjük rajta, és tepsibe fektetjük. Ráöntjük a bort és a paradicsomlevet, meghintjük a finomra vágott tárkonnyal, és locsolgatva szép pirosra megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Szívesen mindenkinek,örülök ha tudok jó recepteket írni,szívesen várnék fényképet róla :)

Tovább 

Hozzávalók:

1 csirke (70-80 dkg-os),

25 dkg kifejtett bab,

2 dl tejföl,

20 dkg vegyes leveszöldség,

10 dkg gomba,

1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),

1 csapott evőkanál liszt,

ízlés szerint 1-2 evőkanál ecet, só, cukor.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkét tisztítás után 4 részre vágom és a fejtett babbal együtt másfél liter, sóval ízesített vízben a forrástól számított 20 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a közben megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát és puhára főzöm.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg vöröshagyma,

2 dl kefir,

3 evőkanál olaj,

1 evőkanál mustár,

1 teáskanál ecet,

ízlés szerint só,

törött fekete bors,

cukor,

valamint késhegynyi reszelt szerecsendió és 1 csokor petrezselyemzöld.

 

 

 

Elkészítés:

 

A vöröshagymát tisztítás után kis kockákra vágom, és megsózva fél óráig hagyom állni. Közben elkészítem a mártást: a kefirbe belekeverem az ecetet, az olajat, a mustárt, a cukrot, a borsot, a szerecsendiót és a megmosott, finomra metélt petrezselyem zöldet.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Erzsike én még nem próbáltam ki,szívesen várok róla képet ha elkészíted......

Tovább 

Végy 15 dkg párizsit, 5 dkg füstölt szalonnát, 1 kis fej vöröshagymát, 10 dkg reszelt sajtot és 1 dl tejfölt. A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött borsot és sót. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, tedd forró sütőbe, s ha a teteje már megpirult, olvaszd rá a sajtot is.

25 dkg főtt (lecsurgatott,maradék) leveszöldség,5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanálnyi tejföl, 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma, valamint 2 csokor kapor vagy petrezselyem.

A zöldséget törd át. A vajat keverd habosra a tejföllel, az apróra vágott kaporral, majd sózd, borsozd, végül add hozzá a hagymát, a zöldséget és a tojássárgákat is. A masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg meg nem pirul a zöldség teteje is.

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta,

25 dkg liszt,

2 tojás,

8 dkg  margarin,

2 dl sovány tej,

só,

bors,

őrölt kömény,

2 kávéskanál sütőpor,

2 evőkanál olaj a pároláshoz.




 

A fej káposztát leveleire bontom, a vastag részét kivágom, hideg vízben megmosom, felaprózom. A serpenyőbe öntöm az olajat, közepes lángom megpárolom a sóval, borssal és őrölt köménnyel megszórt káposztát. Addig várok, kevergetem, amíg megfonnyad és megpirul. Leveszem a tűzről.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu