Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg liba mell,
30 dkg durvára őrölt kukoricadara,
1 kg sertésoldalas,
3 fej vöröshagyma,
1 evőkanál étolaj,
5 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál morzsolt majoranna,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál őrölt feketebors,
1 teáskanál ételízesítő,
1 teáskanál darált pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1,1 l paradicsomlé,
2 közepes fej káposzta (kb. 2,5 kg,
puha és lapos legyen),
20 dkg füstölt sonka vagy szalonna.
Elkészítés:
A sertésoldalast kisebb darabokra szeleteljük, a libahúst apró kockákra vágjuk, esetleg megdaráljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy patiszon (csillagtök),
0,5 kg csiperkegomba,
0,5 kg paprika,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál őrölt feketebors,
1 evőkanál ételízesítő,
2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A patiszonokat meghámozzuk és apró
kockákra vágjuk. A paprikát és a gombát
feldaraboljuk. Egy közepes lábasba öntjük az
étolajat, majd rászórjuk a gombát. 5 percig
dinszteljük, amíg enyhén megbarnul, majd
hozzáadjuk a paprikát és a patiszont.
|
|
Hozzávalók
4 személyre:
1 kg paradicsom,
1 kg paprika,
1/2 kg vöröshagyma,
30 dkg kolozsvári szalonna,
vagy füstölt csemege szalonna,
de lehet fele-fele is,
1 evőkanál étolaj,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál kristály cukor.
A nokedlitésztához:
50 dkg finomliszt,
1 egész tojás,
1 teáskanál só,
1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, a paprikát vékony karikákra, a hagymát félbe vágjuk, majd
hosszában vékonyan felszeljük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertésborda,
15 dkg füstölt szalonna,
1 kg burgonya,
3-4 evőkanál étolaj,
2 fej vöröshagyma,
3 db zöldpaprika,
3 db paradicsom,
1 marék liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 dl víz.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, lisztbe
forgatjuk, a zöldségeket
megmossuk, felaprítjuk, a
szalonnát kockára vágjuk. A
burgonyát négy részre vágjuk, a
zöldpaprikát és a paradicsomot
cikkekre vágjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 6 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertéslapocka,
1 csokor friss tárkonylevél,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl paradicsomlé,
só (ízlés szerint).
Elkészítés:
A sertéshúst megmossuk, leszárítjuk, és minden oldalán sóval bedörzsöljük. A felforrósított olajon a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst körülsütjük rajta, és tepsibe fektetjük. Ráöntjük a bort és a paradicsomlevet, meghintjük a finomra vágott tárkonnyal, és locsolgatva szép pirosra megsütjük.
Hozzávalók:
1 csirke (70-80 dkg-os),
25 dkg kifejtett bab,
2 dl tejföl,
20 dkg vegyes leveszöldség,
10 dkg gomba,
1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),
1 csapott evőkanál liszt,
ízlés szerint 1-2 evőkanál ecet, só, cukor.
Elkészítés:
A csirkét tisztítás után 4 részre vágom és a fejtett babbal együtt másfél liter, sóval ízesített vízben a forrástól számított 20 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a közben megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát és puhára főzöm.
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma,
2 dl kefir,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál ecet,
ízlés szerint só,
törött fekete bors,
cukor,
valamint késhegynyi reszelt szerecsendió és 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után kis kockákra vágom, és megsózva fél óráig hagyom állni. Közben elkészítem a mártást: a kefirbe belekeverem az ecetet, az olajat, a mustárt, a cukrot, a borsot, a szerecsendiót és a megmosott, finomra metélt petrezselyem zöldet.
Végy 15 dkg párizsit, 5 dkg füstölt szalonnát, 1 kis fej vöröshagymát, 10 dkg reszelt sajtot és 1 dl tejfölt. A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött borsot és sót. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, tedd forró sütőbe, s ha a teteje már megpirult, olvaszd rá a sajtot is.
25 dkg főtt (lecsurgatott,maradék) leveszöldség,5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanálnyi tejföl, 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma, valamint 2 csokor kapor vagy petrezselyem.
A zöldséget törd át. A vajat keverd habosra a tejföllel, az apróra vágott kaporral, majd sózd, borsozd, végül add hozzá a hagymát, a zöldséget és a tojássárgákat is. A masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg meg nem pirul a zöldség teteje is.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta,
25 dkg liszt,
2 tojás,
8 dkg margarin,
2 dl sovány tej,
só,
bors,
őrölt kömény,
2 kávéskanál sütőpor,
2 evőkanál olaj a pároláshoz.
A fej káposztát leveleire bontom, a vastag részét kivágom, hideg vízben megmosom, felaprózom. A serpenyőbe öntöm az olajat, közepes lángom megpárolom a sóval, borssal és őrölt köménnyel megszórt káposztát. Addig várok, kevergetem, amíg megfonnyad és megpirul. Leveszem a tűzről.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás