Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
250 g liszt,
150 g cukor,
4 ek cappuccino por
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna,
100-120 g csokidara vagy csokidarabok,
250 g tejföl,
200 g tejszín,
100 g olvasztott margarin,
2 tojás,
reszelt narancshéj.
Lisztet, cukrot, capuccino port, sütőport, szódabikarbónát elkeverni. Egy másik tálban: margarint, tejszínt, tojást, narancshéjat habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a csokidarát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Hozzávalók:
20 dkg barackbefőtt,
26 dkg finomliszt,
2 és fél teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna,
fél tábla csokoládé apróra vágva,
15 dkg karamell,
2 tojás,
12 dkg cukor,
0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj
2,2 dl tejföl.
A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A barackbefőttet apró kockára vágjuk. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, és a csokoládé darabokkal.
|
|
Hozzávalók:
20 dkg sajt
8 db paradicsom
2 db padlizsán
2 db cukkini
2 fej hagyma
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl olívaolaj
szárított bazsalikom
szárított oregánó
só
bors
Elkészítés:
A padlizsánt és a hagymát hámozzuk meg, szeleteljük, a cukkinit
és a paradicsomot simán vágjuk fel.
Az olívaolajat öntsük egy tűzálló tál aljába. Rakjunk rá egy sor padlizsánt, és sózzuk meg. Cukkinit, azt is sózzuk meg, tegyünk rá egy sor hagymát, egy réteg paradicsomot.
Hozzávalók:
1 - 1 1/2 kg csirkeszárny
1 üveg sör,
Elkészítés:
A csirkeszárnyat megmossuk, és egymás mellé sorba rakjuk egy tepsibe.
Megsózzuk, borsozzuk. Ráöntünk egy üveg sört. Fóliával letakarjuk és
puhára sütjük. Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.
Egyszerű és nagyszerű. Köretnek bármit adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
2 csomag málnás pudingpor (főzős)
Tészta:
5 db tojás
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
2 dl tej
1 csomag sütőpor
30 dkg rétesliszt
1 teáskanál kakaópor – csak a szín miatt.
Tetejére:
800 gramm tejfől
8 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott,
kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és
rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára.
Hozzávalók:
70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól
összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a
reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2
ek prézlit.
Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük.
Hozzávalók:
1 nagy csomag cukros babapiskóta
fél liter tejföl
ízlés szerint cukor
4 dl felvert tejszín
2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint
cukrozzuk.
A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát.
Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor babapiskótát, úgy, hogy a
cukros fele legyen felül. A krémből teszünk a babapiskótára, úgy, hogy
ellepje.
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
majoranna
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.
A májat elkaparjuk összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.
A nyílást
fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára
sütjük.
Sült burgonyával, vegyes zöldségggel tálaljuk..
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kb. 2 dl tejszín
A töltelékhez:
45 dkg túró
20 dkg natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma
Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a
porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne
lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe
tesszük pihentetni.
Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk
a sajtot, majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal
ízesítjük.
Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A
narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a
gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor
Elkészítés:
A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama
margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és
tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk
folpackkal, majd a masszát belesimítjuk.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás