Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

 250 g liszt,

150 g cukor,

  4 ek cappuccino por

  2 tk sütőpor

  1/2 tk szódabikarbóna,

100-120 g csokidara vagy csokidarabok,

250 g tejföl,

 200 g tejszín,

100 g olvasztott margarin,

2 tojás,

reszelt  narancshéj.

 

 

Lisztet, cukrot, capuccino port, sütőport, szódabikarbónát elkeverni. Egy másik tálban: margarint, tejszínt, tojást, narancshéjat habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a csokidarát. 190 fokon 20-25 percig sütni. 

Tovább 

 Hozzávalók:

20 dkg barackbefőtt,

26 dkg finomliszt,

 2 és fél teáskanál sütőpor,

 fél teáskanál szódabikarbóna,

 fél tábla csokoládé apróra vágva,

15 dkg karamell,

2 tojás,

12 dkg cukor,

  0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj

 2,2 dl tejföl.


 

 

A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A barackbefőttet apró kockára vágjuk. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, és a csokoládé darabokkal.

Tovább 

 

 Zöldséges rakottas

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg sajt
8 db paradicsom
2 db padlizsán
2 db cukkini
2 fej hagyma
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl olívaolaj
szárított bazsalikom
szárított oregánó

bors

Elkészítés:


A padlizsánt és a hagymát hámozzuk meg, szeleteljük, a cukkinit és a paradicsomot simán vágjuk fel.

Az olívaolajat öntsük egy tűzálló tál aljába. Rakjunk rá egy sor padlizsánt, és sózzuk meg. Cukkinit, azt is sózzuk meg, tegyünk rá egy sor hagymát, egy réteg paradicsomot.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Szeretem a rakottas ételeket, ezt is felveszem a repertoáromba.

Tovább 

 Sörben sűlt csírkeszárny

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


1 - 1 1/2 kg csirkeszárny
1 üveg sör,

Elkészítés:


A csirkeszárnyat megmossuk, és egymás mellé sorba rakjuk egy tepsibe. Megsózzuk, borsozzuk. Ráöntünk egy üveg sört. Fóliával letakarjuk és puhára sütjük. Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.


Egyszerű és nagyszerű. Köretnek bármit adhatunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Kedves Ismerős! Ez a finomság valóban egyszerű,és nagyszerű...

Már többször sütöttem,és valóban nagyon finom.

Köretnek én hagymás burgonyát adok mellé......

Nagyon sok szeretettel üdvözöllek. Sályiné

 Pudingos tejfölös süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:



2 csomag málnás pudingpor (főzős)


Tészta:

5 db tojás
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
2 dl tej
1 csomag sütőpor
30 dkg rétesliszt
1 teáskanál kakaópor – csak a szín miatt.

Tetejére:

800 gramm tejfől
8 evőkanál porcukor.

Elkészítés:


Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára.

Tovább 

 Karfiol lepénykék

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A karfiolt sós vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit.
Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük.

Tovább 

 Citromoskocka süsnélkűl

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 nagy csomag cukros babapiskóta
fél liter tejföl
ízlés szerint cukor
4 dl felvert tejszín
2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:


A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk.

A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát.
Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor babapiskótát, úgy, hogy a cukros fele legyen felül. A krémből teszünk a babapiskótára, úgy, hogy ellepje.

Tovább 

 Sertés szelet májjal töltve

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás

majoranna
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.

A májat elkaparjuk összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.

A nyílást fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára sütjük.
Sült burgonyával, vegyes zöldségggel tálaljuk..

Utolsó hozzászólás

csermák lajosné üzente 11 éve

Kipróbálom köszi!

 Narancsos-túrós alagút

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:


40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor

  kb. 2 dl tejszín

A töltelékhez:

45 dkg túró
20 dkg  natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma

Elkészítés:


A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk.  Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot,  majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk.  A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.

Tovább 



Hozzávalók:


50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor

Elkészítés:


A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk

folpackkal, majd a masszát belesimítjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu