Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg csiperke gomba,
1 kg vöröshagyma,
1 kávéskanál feketebors,
3-4 babérlevél,
2 db csilipaprika,
15 dkg cukor,
2,5 dl borecet,
2 ek. só,
késhegynyi tartósítószer.
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk és sós vízben 3 percig főzzük majd lecsepegtetjük.A hagymát megtisztítjuk,karikára vágjuk,sóval meghintjük és 2 órán át állni hagyjuk.A gombaszeleteket a sóból kinyomkodott hagymával rétegezve üvegekbe töltjük,néhány szem fekete borsot,1-1 babérlevelet és csilipaprikát teszünk közé.A borecetet fél liter vízzel felhigítjuk,beleszórjuk a cukrot és felforraljuk.Ezután azonnal forrón az üvegekben lévő gombára öntjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és az üvegeket lezárva a végleges helyére állítjuk.
A vékonyan lehámozott és ujjnyi karikára vágott cukkínit ugyancsak karikára vágott húsos zöld és piros paprikával rétegezve üvegekbe rakjuk, néhány szelet tisztított tormát téve közé.
A borecetet felhígítjuk azonos mennyiségű vízzel, ízesítjük ízlés szerint sóval, cukorral, 1-2 szál kaporral, csomborral, tárkonnyal, jól felforraljuk, és forrón a cukkínire öntjük, melynek tetejére tettük a megfőtt fűszernövényeket és a csapott mokkáskanálnyi tartósítószert.
Az üvegeket lekötjük, és szárazgőzbe rakjuk
|
|
Hozzávalók:
40 dkg cékla,
30 dkg sárgarépa,
20 dkg cukkíni,
1 kávéskanál olaj,
só,
ecet,
gyömbér,
bors.
A nyers céklát, répát és a hámozatlan zsenge cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és egy picit besózzuk. Az ecetből, olajból öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval borssal és reszelt, vagy őrölt gyömbérrel. A kész salátát salátalevélen tálaljuk.
Hozzávalók:
3 kg felkockázott tök (cukkini),
40 dkg cukor,
4 dkg citromsav,
4,2 l. víz,
1 l. ananászszörp.
A cukkinit apró kis kockákra vágom, 2 l. vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm.
24 óra hosszat állni hagyom.
Másnap 2 l. vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök, és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm.
Ezután leszűröm.
A lét kiöntöm (de szirupként savanyítva citromsavval és aromával, üdítőnek is felhasználható).
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé,
só,
fehérbors,
3 ek. olaj,
2 narancs,
1 sárgadinnye,
2 fej cikóriasaláta,
4 dl salátaöntet.
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.
A dinnyét cikkekre vágjuk, a salátát leveleire szedjük, a narancsot meghámozzuk, feldaraboljuk, s amikor a sült hús mellé kínáljuk, meglocsoljuk a salátaöntettel.
Ezt készen is vásárolhatjuk, nagy a választék, de elkészíthetjük otthon is, a variációk sora végtelen.
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
10 dkg margarin
25 dkg túró,
1 dl tej,
1 tábla csokoládé,
3 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só.
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összevegyítjük a sütőporral, a csipet sóval, és a vaníliás cukorral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a puha vajjal, majd hozzá adjuk az áttört túrót, a tejet, majd a lisztes keverékkel összevegyítjük.
Hozzávalók:
1 nagyobb piros pritamin paprika,
1 nagyobb sárga pritamin paprika,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyem zöldje,
só, bors,
25 dkg liszt,
2 tojás,
1 cs. sütőpor,
15 dkg puha vaj,
2 dl tejföl.
Hozzávalók:
Ezt a muffint szinte bármilyen zöldséggel elehet készíteni ami, van otthon, tehetünk hozzá pl. brokkolit, cukkinit, káposztát.
A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk.
A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a paprikát, a petrezselyem zöldjét és összepároljuk.
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg spárga,
25 dkg sárgarépa,
25 dkg kemény paradicsom,
25 dkg leveles paraj,
10 dkg kolbász,
10 dkg fõtt füstölt sonka,
4 kemény tojás,
4 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 dl paradicsom ivólé,
4 gerezd fokhagyma,
kevés liszt,
1 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
( elmaradhat)
só és törött fehér bors (ízlés szerint),
olaj (a parajgombóc sütéséhez).
Hozzávalók:
40 dkg krumpli,
20 dkg tejszínes krémsajt,
1 fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
0,5 dl olívaolaj,
8 dl zöldségleves (leveskockából),
1 csokor petrezselyem,
só,
frissen őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük.
Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát.
Hozzávalók:
3-4 db kisebb cukini, vagy egy nagy,
1 fej vöröshagyma
30 dkg darált hús
2 db sárgarépa
1 db krumpli
2 tojás
3 kanál tejföl
só
oregano
olaj
Elkészítés:
A cukkiniket meghámozom, hosszában kettévágom, kiveszem a közepét. Egy tűzálló kivajazott edénybe beleteszem őket.
Az apróra vágott hagymát, karikára vágott sárgarépát,darált húst, kis kockára vágott krumplit , fűszerezem,sóval borssal, törött paprikával.
Ízlés szerint ki mivel szereti.
Keczánné Macskó Piroska írta 11 órája itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás