Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

8 db paradicsom,

15 dkg párolt rizs,

15 dkg borsó,

2 főtt tojás,

2 dl tejföl,

2 dkg liszt, só.

 

 

Elkészítés:

A paradicsomok tetejét levágjuk és félretesszük. Belsejüket kikaparjuk, és gyengén megsózzuk. A párolt rizst összekeverjük a zöldborsóval, az apró kockára vágott tojással és ezzel megtöltjük a paradicsomokat.

Visszaillesztjük a paradicsomok kalapját, és vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Leöntjük a liszttel elkevert tejföllel, és forró sütőben megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg paradicsom,

1,5 kg tök,

8 dkg liszt,

6 dkg vöröshagyma,

5 dkg cukor,

0,8 dl olaj,

1 szál zellerlevél, só.

 

 

Elkészítés:

A paradicsomot cikkekre vágjuk, beletesszük a zellerlevelet, megfőzzük, és átpasszírozzuk. A megtisztított tököt legyaluljuk, és gyengén sózzuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és kissé megfonnyasztjuk. A jól kinyomkodott tököt a hagymás rántással összekeverjük, és a paradicsomlével felengedjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

4 kis cukkíni,

2 db egész tojás,

kevés szójaliszt vagy rizsliszt vagy sima liszt,

1 mokkáskanálnyi só,

1 mokkáskanál törött fehér bor.

 


A hagymához:

2 dl tejföl,

3 evőkanál olaj,

2 nagy fej vöröshagyma,

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,

ízlés szerint só, bors.

 


Elkészítés:

A cukkínikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg cékla,

30 dkg sárgarépa,

20 dkg cukkíni,

1 kávéskanál olaj,

só, ecet, gyömbér, bors.

 

 

A nyers céklát, répát és a hámozatlan cukkínit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és egy picit besózzuk. Az ecetből, olajból öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval borssal és reszelt, vagy őrölt gyömbérrel. A kész salátát salátalevélen tálaljuk.

Hozzávalók:
40 dkg sertéspörkölt,

1 kis fej (kb. 0.5 kg) fehérkáposzta,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
só.

 

 

Elkészítés:
A jó fűszeres pörköltbe beletesszük a cikkekre vágott káposztát, megsózzuk és
lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük
vele az ételt és még egyszer felforralva tálaljuk.

Hozzávalók:
50 dkg káposzta,
20 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
1 kanál zsír,
1 kk. ételízesítő,
só.

 

 

 

Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk és besózva állni hagyjuk. Egy kanál zsírban megfonnyasztjuk
az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a sóból kinyomott káposztát és
aranysárgára pirítjuk. Belekeverjük a rizst, felöntjük fél liter vízzel, teszünk bele egy
kávéskanál ételízesítőt és fedő alatt - kis lángon - puhára pároljuk.

Hozzávalók:

2 kg dinnyehéj,

2 dl 10 % ecet,

1 ek. só,

3 ek. cukor,

1 kávéskanál feketebors,

3-4 babérlevél,

üvegenként 2-2 db friss szőlőlevél,

késhegynyi tartósítószer.

 


Elkészítés:

A héjak külsó sötétzöld részét lehámozzuk,a belselyéből a piros részeket kivágjuk,picike maradhat rajta.Kb. kisújnyi darabokra vágjuk,üvegekbe tesszük alá és fölé kerüljön 1-1 szőlőlevél.Az ecetet 6 dl vízzel feloldjuk majd a cukorral,sóval fűszerekkel felforraljuk és azonnal az üvegekben lévő dinnyékre öntjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk,tetejét rátesszük és a végleges helyére állítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

2 kg arasznyi cukkini,

1 kg kovászolni való uborka,

1 fej friss fokhagyma,

1 csokor kapor,

1 maréknyi meggyfalevél,

1 szelet száraz kenyér,

2-3 ek. só.

 


Elkészítés:

A meggfalevelet és a kaprot megmossuk és egy ötliteres üveg aljára tesszük.Uborkát,cukkinit megmossuk,végüket levágjuk és hosszában behasítjuk,váltakozva üvegekbe tesszük,közé tegyük a megtisztított foghagymagerezdeket.Meleg sós vízzel felöntjük az üveget,minden liter vízhez 1 evőkanál sót számítunk.Tetejére helyezzük a kenyérszeletet és az üveget lefedve napos,meleg helyre tesszük.3-4 nap alatt az uborka megérik:akkor jó ha a héja még kemény,ropogós a belselye pedig puha,sárga,savanyú.A kenyérszeletet eltávolítjuk a levet átszürjük és visszaöntjük az uborkára.Hűtőben tároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

3 kg savanykás alma,

10 dkg cukor,

1 ek só,

5-6 babérlevél,

1 kávéskanál fekete bors,

2 dl 10% ecet,

1 csokor kapor,

késhegynyi tartósítószer.

 


Elkészítés:

Az almát meghámozzuk,magházát eltávolítjuk,negyedekre vágva azonnal ecetes vízbe tesszük.3 liter vízbe beletesszük a cukrot,fűszereket,ecetet felforraljuk.Az almadarabokat szűrőkanálla adagonként 2-3 percre a forrásba lévő ecetes lébe merítjük majd az előkészített üvegekbe tesszük.Amikor az utolsó almadarabokat is üvegeb tettük a levet mégegyszer felforraljuk és az almákra merjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és lezárjuk az üvegeket.Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg zsenge cukkini,

5 dl tárkonyecet,

40 dkg cukor,

1 ek. só,

1-1 kávéskanál mustármag és fekete bors,

1 csomag kapor.

 


Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk és az előkészített üvegekbe rakjuk.Az ecetet ugyanannyi vízzel felhigítjuk beletesszük a cukrot,sót,fűszereket és felforraljuk.Túzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és langyosra hűtve az üvegekben lévő cukkinire öntjük.Az üvegeket lezárjuk és vízfürdőben forrástól számítva 20 percig gőzöljük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu