Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Limonádé jégkrém

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4  db citrom leve
2  db lime leve
4  db narancs leve
6  ek cukor vagy méz  ( mézzel ízletesebb)
6-8 menta levél darabokra szedve
víz  annyi minden forma tele legyen.


A víz mennyisége függ  a jégkrém formánktól, a gyümölcs facsat lé mennyiségtől.

Ki kell először tapasztalni, minél kevesebb a víz annál frissítőbb, vitaminos, ízletes jégkrémet kapunk.


Elkészítés:


Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 20 percet, hogy a mentának legyen ideje átjárni a keveréket, majd kiszedjük.

Tovább 

Tésztához:
25 dkg liszt,
1 db tojás,
5 dkg olvasztott langyos vaj,
1/4 lite
r tej,
1 csomag sütőpor,
25 dkg cukor,
4 dkg kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só.

Ezen kívül:kb fél kg sárgabarack vagy öszibarack.


Tetejére:

4 db tojásfehérje,

4. ek. cukor,

csipet só.



Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral,kakaóporral csipet sóval,belekeverjük a cukrokat,tojást olvasztott vajat és végül a tejet.

Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyenletesen elterítjük.A barackokat vékony cikkekre vágjuk és rátesszük a tésztára,kicsit belenyomkodjuk.

Utolsó hozzászólás

Kolonicsné.H. Zsuzsanna üzente 11 éve

Számomra új. Ma ki is próbálom. Köszönöm az ötletet.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg darált keksz,
1-2 ek kakaópor,
kb. 5-10 dkg porcukor,
rum ízlés szerint (elhagyható),
sárgabarack lekvár.

Krém:
3 dl tej,
2 dl habtejszín,
1,5 - 2 cs vaníliás pudingpor,
1-2 db tojás sárgája (elhagyható de finomabb a krém tőle),
25 dkg túró,

tetszés szerinti mennyiségű érett sárgabarack vagy sárgabarack befőtt,

kb. 4 ek cukor,
1 ek. vaj,
csipet só.

 

 

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk annyi lek
várral amitől összeáll a tészta.Nyomkodjuk egy közepes méretű tepsi aljába.

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 12 éve

Köszönőm a csodálatos és finom recepteket. Üdv Thieringné Magdi

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

15 dkg liszt,

30 dkg cukor,

15 dkg mák,

12 db tojásfehérje,

fél liter tejszín,

25 dkg főzés nélküli pudingpor,

40 dkg áfonyalekvár.

 


Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A mákot a liszttel elkeverjük szárazon, és fokozatosan hozzáadagoljuk a már felvert tojáshoz. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hab. A kész masszát három részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 210 fokon körülbelül 5 percig sütjük.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

4 csirkecomb (egész),

1 dl olaj,

1 dl paradicsomlé,

1 dl félszáraz fehérbor,

3 evőkanál kifacsart citromlé,

3-4 babérlevél,

majoranna,

3-4 gerezd fokhagyma (áttört),

só.

 


Elkészítés:

A csirkecombokat beletesszük a hozzávalókból készített páclébe, és egy napig pácoljuk. Másnap tepsibe tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a páclét, és fólia alatt sütjük, ha megpuhult, fólia nélkül sütjük tovább. Burgonyapürével nagyon finom.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg burgonya,

60 dkg sertéstarja,

5 fej vöröshagyma,

2 db babérlevél,

2 dl fehérbor,

1 csésze kockából készített erőleves,

só, bors.

 


Elkészítése:

A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, erre lerakjuk a karikára vágott hagymát, sózzuk, végül a burgonya másik felével betakarjuk, sózzuk, rátesszük a babérlevelet.

Tovább 

A család létszámának megfelelő mennyiségű  rántani való szeletet, csirke- vagy pulykamell,szeleteket megfűszerezve, lisztben megforgatva, forró olajon elősütjük. Tűzálló tálat vékonyan margarinnal kikenünk, majd zöldségszeletelőn reszelt nyers krumplit jó ujjnyi magasságig elterítünk. Bőven meghintjük reszelt sajttal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, ahogy a létszám kívánja. Legfelülre burgonya kerüljön, amit tejfölben elkevert tojással gazdagon leöntünk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke vagy csak csirkecomb,vagy csirkeszárny,esetleg csirkemell stb.

2 padlizsán,

1 dl rizs,

50 dkg paradicsom,

4 evőkanál olaj,

2 dl tejföl,

2 nagy fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál vegeta,

kevés citromlé,

ízlés szerint kevés só, törött bors.

 

 

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt héjastól egy centis karikákra vágom, citrommal megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje.

Tovább 

Hozzávalók:

8 kis szelet comb,

20 dkg Lajta sajt,

5 dkg reszelt parmezán (vagy trappista) sajt,

1 kis doboz sűrített paradicsom,

2 gerezd fokhagyma,

1 tojás,

1 mokkáskanál rozmaring,

1 mokkáskanál kakukkfű és bazsalikom,

liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,

olaj a sütéshez,

törött fekete bors, só.

 

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a mártást, amellyel majd megöntözzük a húst. A paradicsompürét felengedjük 3 dl vízzel, megsózzuk és az összes fűszert (a fokhagyma kivételével) beleszórva felforraljuk.

Tovább 

A megadott mennyiségek kb. 2 dl italt adnak. Elkészítéséhez turmixkeverőt használjunk. Feketeribiszke-lé hiányában megfelel a kereskedelemben kapható feketeribiszke-szörp 25 g-nyi mennyisége is. Ekkor azonban a receptben szereplő cukrot fölösleges a koktélhoz adni. Turmixoláskor néhány jégdarabkát is tegyünk a jó hűtés érdekében

 

1) 8 cl feketeribiszke-lé, 70 g friss vagy fagyasztott paradicsom, paradicsomlé, 5 g citromlé,

          20 g cukor, 0,3 g konyhasó, 1,5 cl szénsavas víz.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 14 órája itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu