Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
,
1 fej vörös hagyma
,
2 gerezd fokhagyma
,
1 db. paradicsom,
1 db paprika aki szereti lehet csípős is,
1 ek őrölt piros paprika
,
2-3 levél bazsalikom, de szárított is lehet.
ételízesítő,
só,
bors,
olaj,
víz,
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, egy csipet sót szórunk rá, és pici olajon
üvegesre dinszteljük, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, paprikát,
paradicsomot, és pár percig pirítjuk.
Kb 1.5 dl vízzel felöntjük, és lefedve nagy lángon jól szétfőzzük, a vízre figyeljünk, nehogy elfőjön és leégjen.
Közben megpucoljuk a cukkinit, magját eltávolítjuk, és kockára daraboljuk, beletesszük a hagymás lébe.
Megszórjuk pirospaprikával, beledaraboljuk a bazsalikomot, és
ízesítjük.
Hozzávalók:
1kg sárgabarack
2 dl tej
2 dl fehérbor
1 tojássárgája
1 evőkanál liszt
só
cukor
1/2 citrom
reszelt héja, 3 leve,
negyed vanília rúd kikapart belseje.
Elkészítés:
A hámozott, kimagozott sárgabarackot kb. 1.5 liter vízben megfőzzük.
A reszelt citromhéjat és a vaníliát is belefőzzük. Összeturmixoljuk a citrom levével és a többi hozzávalóval.
Felforraljuk majd lehűtjük,néhány órára hűtőbe tesszük.
Hidegen fogysztjuk.
Bor nélkűl is készíthető.
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 db sajt ( lehet füstölt, márvány) ki milyet szeret), de én kocka vagy tömlős sajtot is tettem már bele.
2,5 dl tej,
só
Elkészítés:
A 4db csirkecombot megpucoljuk sózzuk a bőre alá tesszük a sajtot,amilyet
szeretünk. Felöntjük a tejjel, 25-30 percig fólia alatt sütjük azután levesszük és szép pirosra sütjük.
Kedvencem mert gyors és finom, semmilyen zsiradék nem kell hozzá.
Bármilyen köret illik hozzá.
Hozzávalók:
1/2 kg darált hús,
20 dkg rizs,
1 csomag fagyasztott mexikói vegyes zöldség,
1 cs mexikói fűszerkeverék
,
1 nagy doboz tejföl
,
1 fej vöröshagyma
,
só, bors, paprika
Kb 10 dkg reszelt sajt, lehet több is mert finom mikor ropogósra sűl a tetején.
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. A zöldségkeveréket sós vízben megfőzőm.
Pici olajon párolom a hagymát majd ráteszem a darált húst.
A húst fűszerezem mikor megpárolódott, egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft legyen rajta.
Hozzávalók:
Ahány személy annyi nagy fej vöröshagyma,
Annyi evőkanál vaj,
kakukkfű
ízlés szerint,
só,
bors,
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk.
kocka alufóliákat vágunk.
Egy-egy hagymát alufólia közepére tesszük, rá egy
evőkanálnyi vajat.
Apróra vágott kakukkfüvet szórunk a tetejére, sózzuk, borsozzuk.
Alaposan összezárjuk az alufóliákat és a parázsba tesszük. Nem kint grillezünk akkor, előmelegített sütőben Kb. 20-30 percig sütjük.
Hozzávalók:
5 dl tejszín,
kb. 20 25 dkg fehércsokoládé,
málna ízlés szerint,
esetleg kekszmorzsa vagy babapiskóta morzsa.
Elkészítés:
A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk.A tejszínhabból kemény habot verünk,amikor már langyos,belekeverjük a habba.Kehelybe teszünk málnát,erre krémet,babapiskóta morzsát,krémet,málnát,addig rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók.
A keksz vagy babapiskótamorzsát el is hagyhatjuk.Tetejét kakóporral is megszórhatjuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej + 1 dl,
rum vagy rumaroma,
25 dkg túró,
1 csomag vaníliás cukor,
cukor ízlés szerint,
babapiskóta,
csipet só.
Elkészítés:
Az 5 dl tejből és pudingporból,cukorral,vaníliás cukorral pudingot főzünk.Langyosra hűtjükHozzákeverjük a túrót és géppel simára mixeljük.Az 1 dl tejet összekeverjük a rummal.Poharabba vagy egy tálba aljára rumos tejbe áztatott babapiskótát teszünk,teszünk rá egy sor krémet,majd megint babapiskótát,addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók.
12 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg meggy vagy valamilyen más gyümölcs,
50 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta,
50 dkg tejföl,
cukor ízlés szerint,
1 dl víz,
kevés pudingpor,
kevés fahéj vagy vaníliás cukor.
Elkészítés:
A gyümölcsöt 1 dl vízzel felforraljuk és kevés pudingporral besűrítjük (nem írok mennyiséget mert a meggy is elég leves majd látjuk mennyi levet enged még plusszban és az szerint tegyünk bele pudingport),tegyünk bele cukrot,fahéjat vagy vaníliás cukrot.Kíhűtjük,közben kevergessük meg ne bőrösödjön be.Kihűlt belekeverjük a tejfölt is,kóstoljuk meg elég édes e,ha nem tegyünk bele még porcukrot.Egy tál alába tegyünk le egy sor kekszet vagy babapiskótát,erre egy sor krémet majd kekszet vagy babapiskótát,krémet,addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók.Ha fokozni szeretnénk az ízeket tegyünk a tetejére felvert tejszínhabot,nagyon finom így is én már próbáltam.Tetejét megszórjuk kakaóporral.Egy éjszakára hideg helyre tesszük.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Én a következő szendvicskrémeket szoktam készíteni a családnak, nagyon szeretik. 30 dkg felvágott, Olasz, vagy Soproni, de készítettem már Párizsiból is, 10 dkg margarin, 1 tubus krémsajt, (a Boci a legjobb), 1/2 pohár tejföl, ízlés szerint mehet bele egy kis mustár, piros arany, vagy gulyáskrém. Ha ezeket nem, akkor egy pici só. A felvágottat egy észben veszem meg, és nagy lyukú reszelőn, lereszelem, majd a hozzávalókkal összekeverem. Ezzel kenem meg a kenyeret, és a tetejére Lapkasajtot, vagy Trappistát teszek.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5-6 evőkanál maradék pörkölt szaftjával együtt,
5 dkg vaj vagy zsír,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors és mustár,
1 teáskanál ketchup,
1 evőkanál gulyáskrém.
A húst ledaráljuk, és az összes hozzávalóval addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.Kenyérre kenjük tálaljuk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás