Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Cukkini pörkölt

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 nagyobb cukkini ,
1 fej vörös hagyma ,
2 gerezd fokhagyma ,
1 db. paradicsom,
1 db paprika aki szereti lehet csípős is,
1 ek őrölt piros paprika ,
2-3 levél bazsalikom, de szárított is lehet.

ételízesítő,

só, bors,
olaj,
víz,

Elkészítés:


A hagymát felaprítjuk, egy csipet sót szórunk rá, és pici olajon üvegesre dinszteljük, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, és pár percig pirítjuk.
Kb 1.5 dl vízzel felöntjük, és lefedve nagy lángon jól szétfőzzük, a vízre figyeljünk, nehogy elfőjön és leégjen.
Közben megpucoljuk a cukkinit, magját eltávolítjuk, és kockára daraboljuk, beletesszük a hagymás lébe.
Megszórjuk pirospaprikával, beledaraboljuk a bazsalikomot, és ízesítjük.

Tovább 

 Sárgabarck krém leves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1kg sárgabarack
2 dl tej
2 dl fehérbor
1 tojássárgája
1 evőkanál liszt

cukor
1/2 citrom reszelt héja, 3 leve,
negyed vanília rúd kikapart belseje.

Elkészítés:


A hámozott, kimagozott sárgabarackot kb. 1.5 liter vízben megfőzzük.

A reszelt citromhéjat és a vaníliát is belefőzzük. Összeturmixoljuk a citrom levével és a többi hozzávalóval.

Felforraljuk majd lehűtjük,néhány órára hűtőbe tesszük.

Hidegen fogysztjuk.

 

Bor nélkűl is készíthető.

Tovább 

 

 Tejben sűlt sajtos csírkecomb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4 db csirkecomb
4 db sajt ( lehet füstölt, márvány) ki milyet szeret), de én kocka vagy tömlős sajtot is tettem már bele.

2,5 dl tej,




Elkészítés:


A  4db csirkecombot megpucoljuk sózzuk a bőre alá tesszük a sajtot,amilyet szeretünk. Felöntjük a tejjel, 25-30 percig fólia alatt sütjük azután levesszük és szép pirosra sütjük.

Kedvencem mert gyors és finom, semmilyen zsiradék nem kell hozzá.

Bármilyen köret illik hozzá.

 Mexikói zöldséges rakottas

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1/2 kg darált hús,
20 dkg rizs,
1 csomag fagyasztott mexikói vegyes zöldség,
1 cs mexikói fűszerkeverék ,
1 nagy doboz tejföl ,
1 fej vöröshagyma ,
só, bors, paprika
Kb 10 dkg reszelt sajt, lehet több is mert finom mikor ropogósra sűl a tetején.

Elkészítés:


A rizst a szokásos módon elkészítjük. A zöldségkeveréket sós vízben megfőzőm. Pici olajon  párolom a hagymát majd ráteszem a darált húst.

A húst fűszerezem mikor megpárolódott, egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft legyen rajta.

Tovább 

 Grillezéshez alufóliába sült hagyma

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

 

Ahány személy annyi nagy fej vöröshagyma,

Annyi evőkanál vaj,
kakukkfű ízlés szerint,
só,
bors,

Elkészítés:


A hagymákat megtisztítjuk.

kocka alufóliákat vágunk.
Egy-egy hagymát alufólia közepére tesszük, rá egy evőkanálnyi  vajat.

Apróra vágott kakukkfüvet szórunk a tetejére, sózzuk, borsozzuk.
Alaposan összezárjuk az alufóliákat és a parázsba tesszük. Nem kint grillezünk akkor, előmelegített sütőben  Kb. 20-30 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Ez szuper lehet eddig csak simán becsomagoltam alufóliába és úgy sütöttük,kipróbálom,köszi Marcsi a receptet.

Tovább 

Hozzávalók:

5 dl tejszín,

kb. 20 25 dkg fehércsokoládé,

málna ízlés szerint,

esetleg kekszmorzsa vagy babapiskóta morzsa.

 


Elkészítés:

A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk.A tejszínhabból kemény habot verünk,amikor már langyos,belekeverjük a habba.Kehelybe teszünk málnát,erre krémet,babapiskóta morzsát,krémet,málnát,addig rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók.

A keksz vagy babapiskótamorzsát el is hagyhatjuk.Tetejét kakóporral is megszórhatjuk.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Fantasztikus ízvilág!Köszönöm!Már a gondolata is kecsegtető!

Tovább 

Hozzávalók:

1 csomag vaníliás pudingpor,

5 dl tej + 1 dl,

rum vagy rumaroma,

25 dkg túró,

1 csomag vaníliás cukor,

cukor ízlés szerint,

babapiskóta,

csipet só.

 


Elkészítés:

Az 5 dl tejből és pudingporból,cukorral,vaníliás cukorral pudingot főzünk.Langyosra hűtjükHozzákeverjük a túrót és géppel simára mixeljük.Az 1 dl tejet összekeverjük a rummal.Poharabba vagy egy tálba aljára rumos tejbe áztatott babapiskótát teszünk,teszünk rá egy sor krémet,majd megint babapiskótát,addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók.

Utolsó hozzászólás

Schneiderné Mária üzente 12 éve

Én gyümölcs nélkül csináltam és csoki pudingal így jobban érvényesül a tejszin hab.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg meggy vagy valamilyen más gyümölcs,

50 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta,

50 dkg tejföl,

cukor ízlés szerint,

1 dl víz,

kevés pudingpor,

kevés fahéj vagy vaníliás cukor.


 

Elkészítés:

A gyümölcsöt 1 dl vízzel felforraljuk és kevés pudingporral besűrítjük (nem írok mennyiséget mert a meggy is elég leves majd látjuk mennyi levet enged még plusszban és az szerint tegyünk bele pudingport),tegyünk bele cukrot,fahéjat vagy vaníliás cukrot.Kíhűtjük,közben kevergessük meg ne bőrösödjön be.Kihűlt belekeverjük a tejfölt is,kóstoljuk meg elég édes e,ha nem tegyünk bele még porcukrot.Egy tál alába tegyünk le egy sor kekszet vagy babapiskótát,erre egy sor krémet majd kekszet vagy babapiskótát,krémet,addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók.Ha fokozni szeretnénk az ízeket tegyünk a tetejére felvert tejszínhabot,nagyon finom így is én már próbáltam.Tetejét megszórjuk kakaóporral.Egy éjszakára hideg helyre tesszük.

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 12 éve

Nagyon fínomlehet kifogom próbálni köszönőm Thieringné Magdi

Tovább 

Én a következő szendvicskrémeket szoktam készíteni a családnak, nagyon szeretik. 30 dkg felvágott, Olasz, vagy Soproni, de készítettem már Párizsiból is, 10 dkg margarin, 1 tubus krémsajt, (a Boci a legjobb), 1/2 pohár tejföl, ízlés szerint mehet bele egy kis mustár, piros arany, vagy gulyáskrém. Ha ezeket nem, akkor egy pici só. A felvágottat egy észben veszem meg, és nagy lyukú reszelőn, lereszelem, majd a hozzávalókkal összekeverem. Ezzel kenem meg a kenyeret, és a tetejére Lapkasajtot, vagy Trappistát teszek.

Tovább 

Hozzávalók:

5-6 evőkanál maradék pörkölt szaftjával együtt,

5 dkg vaj vagy zsír,

5 dkg reszelt sajt,

1 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors és mustár,

1 teáskanál ketchup,

1 evőkanál gulyáskrém.

 

A húst ledaráljuk, és az összes hozzávalóval addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.Kenyérre kenjük tálaljuk.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu