Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

1 padlizsán,

3-4 paradicsom,

2 nagy fej vöröshagyma,

fél dl olaj,

3 gerezd fokhagyma,

só és törött fekete bors, ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

 

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és vékony karikára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vagdalt, megsózott és sós levétől leöblített padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. Fedő alatt, gyakori keverés közben üvegesre pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy, héjában főtt burgonya,

5 dkg vaj (vagy margarin),

1 dl tejföl,

ízlés szerint só,

kevés törött,

fehérbors,

fél mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág.


 

Elkészítés:

A vajat habosra keverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd hozzáadom a meghámozott és megreszelt főtt burgonyát. Addig keverem, amíg az egész egynemű masszává nem válik. Meleg és hideg szendvicsre egyaránt kitűnő, olcsó tízórai vagy vacsorakrém

 

Hozzávalók:

1 nagy, héjában főtt burgonya (maradék is lehet),

1 evőkanál sűrű majonéz,

10 dkg vaj (vagy margarin),

1 teáskanál mustár,

1 teáskanál reszelt vöröshagyma,

ízlés szerint só,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka.


 

Elkészítés:

 

A meghámozott burgonyát lereszelem. A vajat habosra keverem a mustárral, a reszelt hagymával, a majonézzel, a sóval és a borssal, majd hozzáadom a reszelt burgonyát és az almareszelő durva fokán lereszelt uborkát.

Tovább 

Hozzávalók:

2 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 1 kg),

3 evőkanál olaj,

1 dl tejszín,

1 kicsi zellergumó (vagy 1 csokor zellerzöld),

1 csokor petrezselyemzöld,

1 kis fej vöröshagyma,

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál paradicsompüré,

ízlés szerint só és törött fekete bors, cukor.

 


 

Elkészítés:

A csirkeaprólékot kis darabokra vágom. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd rádobom a csirkedarabokat.

Tovább 

Elkészítés:

A szokásos módon csirkepörköltet készítünk, majd leszűrjük, és a kicsontozott húsokat pépesre vágjuk. Ha túl száraz, akkor saját levével eldolgozzuk. Közben sós vízben metélt tésztát főzzük ki, majd olvasztott vajban megforgatjuk, sózzuk. Egy kivajazott tűzálló tál aljára egy sor tésztát teszünk, erre rakunk egy réteg darált húst, két-három karika paradicsomot, ismét tésztát, húst és paradicsomot. A legfelső réteg hús legyen, amelyet tejföllel áthúzunk, és reszelt sajttal meghintjük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg sertés lapocka,

10 dkg füstölt szalonna,

20 dkg gomba,

20 dkg rizs,

15 dkg zöldborsó,

15 dkg sajt,

1 kisebb fej kelkáposzta,

1 fej vöröshagyma,

1 ger. fokhagyma,

1-1 db zöldpaprika és paradicsom,

2 db tojás,

fél dl olaj,

2 dl tejföl,

p. paprika, petrezselyem, köménymag, só.

 

 

 

Elkészítés:

A rizst megpároljuk. Leveleire szedjük a káposztát (vastag ereit kivágjuk) és sós, köménymagos vízben főzzük pár percig.Lecsöpögtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj,

15 dkg gomba,

fél dl olaj,

5 dkg vöröshagyma,

petrezselyem,

25 dkg rizs,

10 dkg zöldborsó,

10 dkg sajt,

bors, majoránna, só.

 

 

Elkészítés:

 

A májat kisebb darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a májat. Sóval, petrezselyemmel, borssal és majoránnával ízesítjük. Ha a máj és a gomba megpuhult, hozzákeverjük a főtt rizst, a főtt borsot és a reszelt sajtot. 

Tovább 

Hozzávalók:

4 dl majonéz,

3dkg paraj,

1 csomó petrezselyem zöldje,

1 dkg tárkony,

1/2 dl tejszín,

1/2 dl fehérbor,

só, bors, cukor.



Elkészítés:

A megmosott parajt, zöldpetrezselymet, tárkonyt sós vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, jól kicsavarjuk, és finom szőrszitán áttörjük, majd a majonézhez keverjük. Tejszínnel és fehérborral hígítjuk, sóval, bors­sal, kevés cukorral ízesítjük. Hideg rákhoz, hideg halhoz, tojáshoz és szárnya­sokhoz adjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab 1 cm-es darabokra vágva,

80 dkg hagyma finomra vágva,

25 dkg burgonya kockákra vágva,

25 dkg spenót finomra vágva,

10 dkg vaj,

3 zöldpaprika csíkokra vágva,

5 gerezd fokhagyma,

köménymag, pirospaprika, fekete bors, só.

 

 

 

Elkészítés:

A zöldbabot és a spenótot kevés sós vízben lefedve,lassú tűzön puhára pároljuk.

A burgonyát sós vízben külön lábosban megfőzzük.

A párolt zöldségekből kinyomkodjuk a vizet, és a burgonyához tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg paraj,

15 dkg fejessaláta,

15 dkg zsenge karalábé,

1 cs újhagyma,

2 db főtt tojás,

1 ek. mustár,

2 ek. kefir,

petrezselyem,

só, ecet, édesítőszer.

 


 

Elkészítés:

A parajt, salátát vékony metéltre vágjuk, a karalábét gyufaszál vékonyságúra, a hagymát apróra metéljük.

Összekeverjük, sózzuk, és leöntjük mustármártással. Ezt a következőképpen készítjük: a főtt tojásokat lereszeljük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, sót, a kefirt és felöntjük 1 dl ecetes, édesítőszeres salátalével.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu