Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 

 

Hozzávalók:

2-3 dl paradicsomlé,

8 dl paradicsomlé

2 dl paradicsompaprika-lé,

8-10 g konyhasó,

10-20 g cukor,

2 g édes-nemes paprika,

0,1 g feketebors (kis késhegynyi),

1 g sárga mustármag, (megtörve),

3-5 dkg zellergumó, (tisztított),

1-2 dkg zellerzöld, (apróra vágva),

1 dkg vöröshagyma (apróra vágva),

2-3 dkg petrezselyemgyökér (apróra vágva).

 

 

 

Elkészítés:

Az adalékokat tegyük 2-3 dl paradicsomlébe, melegítsük kezdődő forrásig, és 10-15 percig hagyjuk állni ezen a hőmérsékleten, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a többi paradicsomléhez, ill. paprikaléhez.

Tovább 

Harminc dkg tisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatva áttörjük. Jól elkeverjük 10 dkg reszelt sajttal, 1 tojás sárgájával. Sóval, törött borssal ízesítjük.   Lepényeket formálunk belőle, lisztbe mártjuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.

Feltétként, de - (paradicsom - vagy gombamártással)- önálló ételként is tálalhatjuk.

 

Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben főzzük. Ezután egy kisebb reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle.

Lisztbe, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.

Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.

Tovább 

A padlizsánt megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vajon puhára sütjük.

Amikor megsült, akkor 1 dl tejszint öntünk alá és átforraljuk.

Köményes burgonyával tálaljuk.

1 kg pontyot megtisztítunk, beleit kivesszük, felszeletelünk, besózzuk, és félretesszünk. Héjában megfőzünk 0,5 kg burgonyát, majd megtisztítjuk, karikára vágjuk, és egy kivajazott tűzálló tál aljára tesszük. Megsózzuk. A pontyszeleteket forró olajban kisütjük, és a burgonyára tesszük. 2 dl tejfelt összekeverünk kis pirospaprikával és törött borssal, a halra öntjük, és sütőben pirosra sütjük.

 

 

A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Hideg vízzel vagy csontlével felengedjük. Beletesszük a metéltre vágott fejes salátát és sóval, törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük.

Tejfölös habarással sűrítjük és ecettel, porcukorral ízesítjük.

Levesbetétként vajgaluskát készítünk.


Vajgaluska

Öt dkg vajat 2 tojássárgájával, csipetnyi sóval habosra keverünk. Eldolgozzuk 10 dkg liszttel, majd a tojások felvert habjával. Kb.

Tovább 

 Csirke milánói módra

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


 1 db nagyobb megtisztított csirke,

15 deka spagetti,

20 deka darált sertéshús,

1 fej vöröshagyma,

1 deci paradicsomlé,

1 kávéskanál paprika,

10 deka mortadella,

étolaj,

1 deci tejföl,

só.


Elkészítés:


Rántani valónál nagyobb megtisztított fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:


15 deka spagettit megfőzünk, leszűrünk és egy kis vajjal elkeverve, kicsit hûtjük.

20 deka darált sertéshúst megpirítunk egy serpenyőben, 1 fej vöröshagymával, melyet előtte lereszeltünk, forró zsírban megfuttatunk.

Utolsó hozzászólás

Smid Ferencné üzente 12 éve

Biztos nagyon finom lehet ki próbálom.

Tovább 

 Torockói rostélyos

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4 db 20 dekás hízott rostélyos,

6 deka sertészsír,

10 deka vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 db zöldpaprika,

2 db nyers paradicsom,

15 deka tarhonya,

2 deka só,

3 deka zsír.



Elkészítés:


A megsózott rostélyosokat meleg zsírban megsütjük s egy lábasba helyezzük, a visszamaradt meleg zsírban a 10 deka finomra vágott vöröshagymát a finomra vágott fokhagymával rózsaszínűre hevítjük, 2 deka piros paprikával összekeverjük, 1 deci vízzel fölengedjük és fölforraljuk s a rostélyosra öntjük.

Tovább 

 Majoránnás sertéstokány

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


60 deka hús,

3 fej vöröshagyma,

3 deci víz,

2 deci tejföl,

egy kis törött bors,

1 kávéskanálnyi majoránna és étolaj.


Elkészítés:


A húst vékony, kis ujjnyi hosszúságú, késhát vastagságú darabokra vágjuk.

A 3 fej vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk.

Amint a hagyma fonnyadni kezd, beletesszük a húst, megpirítjuk, megsózzuk. Aztán meghintjük egy kis törött borssal és egy kávéskanálnyi majoránnával s 3 deci vízzel feleresztjük.

Utolsó hozzászólás

Vincze Sándorné Klári üzente 12 éve

Köszi az ötletet,kifogom próbálni 4

Tovább 

 Ananászos-currys csirk

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


2 személyre,


2 db csirkemell,
1 doboz ananászkonzerv,
3 dl tejszín,
curry por,
olaj,
só, bors,
kiskanál liszt.

 

 

Elkészítés:

 

 

A megmosott csirkemelleket csíkokra vágjuk, olajon fehéredésig pirítjuk,
sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a curry-t, majd a feldarabolt ananászt, átforgatjuk.

Ezután megszórjuk liszttel, felengedjük tejszínnel és
összeforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 19 órája itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu