Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2-3 dl paradicsomlé,
8 dl paradicsomlé
2 dl paradicsompaprika-lé,
8-10 g konyhasó,
10-20 g cukor,
2 g édes-nemes paprika,
0,1 g feketebors (kis késhegynyi),
1 g sárga mustármag, (megtörve),
3-5 dkg zellergumó, (tisztított),
1-2 dkg zellerzöld, (apróra vágva),
1 dkg vöröshagyma (apróra vágva),
2-3 dkg petrezselyemgyökér (apróra vágva).
Elkészítés:
Az adalékokat tegyük 2-3 dl paradicsomlébe, melegítsük kezdődő forrásig, és 10-15 percig hagyjuk állni ezen a hőmérsékleten, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a többi paradicsomléhez, ill. paprikaléhez.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Harminc dkg tisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatva áttörjük. Jól elkeverjük 10 dkg reszelt sajttal, 1 tojás sárgájával. Sóval, törött borssal ízesítjük. Lepényeket formálunk belőle, lisztbe mártjuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Feltétként, de - (paradicsom - vagy gombamártással)- önálló ételként is tálalhatjuk.
|
|
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben főzzük. Ezután egy kisebb reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle.
Lisztbe, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A padlizsánt megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vajon puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor 1 dl tejszint öntünk alá és átforraljuk.
Köményes burgonyával tálaljuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
1 kg pontyot megtisztítunk, beleit kivesszük, felszeletelünk, besózzuk, és félretesszünk. Héjában megfőzünk 0,5 kg burgonyát, majd megtisztítjuk, karikára vágjuk, és egy kivajazott tűzálló tál aljára tesszük. Megsózzuk. A pontyszeleteket forró olajban kisütjük, és a burgonyára tesszük. 2 dl tejfelt összekeverünk kis pirospaprikával és törött borssal, a halra öntjük, és sütőben pirosra sütjük.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Hideg vízzel vagy csontlével felengedjük. Beletesszük a metéltre vágott fejes salátát és sóval, törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük.
Tejfölös habarással sűrítjük és ecettel, porcukorral ízesítjük.
Levesbetétként vajgaluskát készítünk.
Öt dkg vajat 2 tojássárgájával, csipetnyi sóval habosra keverünk. Eldolgozzuk 10 dkg liszttel, majd a tojások felvert habjával. Kb.
Hozzávalók:
1 db nagyobb megtisztított csirke,
15 deka spagetti,
20 deka darált sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
1 deci paradicsomlé,
1 kávéskanál paprika,
10 deka mortadella,
étolaj,
1 deci tejföl,
só.
Elkészítés:
Rántani valónál nagyobb megtisztított fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:
15 deka spagettit megfőzünk, leszűrünk és egy kis vajjal elkeverve,
kicsit hûtjük.
20 deka darált sertéshúst megpirítunk egy serpenyőben, 1 fej vöröshagymával, melyet előtte lereszeltünk, forró zsírban megfuttatunk.
Hozzávalók:
4 db 20 dekás hízott rostélyos,
6 deka sertészsír,
10 deka vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db nyers paradicsom,
15 deka tarhonya,
2 deka só,
3 deka zsír.
Elkészítés:
A megsózott rostélyosokat meleg zsírban megsütjük s egy lábasba helyezzük, a visszamaradt meleg zsírban a 10 deka finomra vágott vöröshagymát a finomra vágott fokhagymával rózsaszínűre hevítjük, 2 deka piros paprikával összekeverjük, 1 deci vízzel fölengedjük és fölforraljuk s a rostélyosra öntjük.
Hozzávalók:
60 deka hús,
3 fej vöröshagyma,
3 deci víz,
2 deci tejföl,
egy kis törött bors,
1 kávéskanálnyi majoránna és étolaj.
Elkészítés:
A húst vékony, kis ujjnyi hosszúságú, késhát vastagságú darabokra vágjuk.
A 3 fej vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk.
Amint a hagyma fonnyadni kezd, beletesszük a húst, megpirítjuk, megsózzuk. Aztán meghintjük egy kis törött borssal és egy kávéskanálnyi majoránnával s 3 deci vízzel feleresztjük.
Hozzávalók:
2 személyre,
2 db csirkemell,
1 doboz ananászkonzerv,
3 dl tejszín,
curry por,
olaj,
só, bors,
kiskanál liszt.
Elkészítés:
A megmosott csirkemelleket csíkokra vágjuk, olajon fehéredésig pirítjuk,
sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a curry-t, majd a feldarabolt ananászt, átforgatjuk.
Ezután megszórjuk liszttel, felengedjük tejszínnel és
összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Keczánné Macskó Piroska írta 19 órája itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás