Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1.5 kg újburgonya
15 dkg vaj
3 dl tejföl
1 csomó kapor
só
Elkészítés:
A tisztított megmosott újburgonyát egészben hagyva vajon ,megsózva fedő alatt
megpároljuk.Az edényt néha megrázzuk,(nem keverjük)hogy a burgonya egyenletesen
puhuljon.
Amikor a burgonya megpuhult öntsük le tejföllel és hintsük rá az apróra vágott
kaprot.Néhány percnyi újabb hevítés után tálaljuk.
Önmagában is kiváló, de sült húsok, pörköltek mellé is nagyon
finom.
Hozzávalók:
1 kg tök
20 dkg hagyma
15 dkg sajt
20 dkg liszt
4 db tojás
2 csokor kapor
1 kk. bors
1 tk. só
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kibelezzük, lereszeljük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát,
az apróra vágott kaprot, a reszelt sajtot, a négy tojást, a borsot, a sót, a
lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. A masszából
lepényeket csinálunk, és forró olajban pirosra sütjük
|
|
Hozzávalók:
2 db karalábé
20 dkg gépsonka szelet
2 gerezd fokhagyma
só
liszt
tojás
morzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karalábékat hámozzuk és 1cm vastagságúra felkarikázzuk.Előfőzzük sós
fokhagymás vízben.Ha félig megfőtt,félbevágjuk és egyenként betekerjük
gépsonkával.Hagyományos módon panírozzuk majd forró olajban kisütjük.
Körete párolt rizs.
Hagymakrém
80 dkg vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin. A hagymát
megtisztítom, apró kockákra vágom. Kevés olajon vagy margarinon megdinsztelem.
(Ha már jó puha, kicsit barnás színű, akkor jó.) Villával még egy kicsit
áttöröm, és ha kihűlt, hozzáadom a fűszereket és a margarint.
Sütőtökkrém
1 közepes kanadai sütőtök, 1 csomag kapor, csipet só, 50 dkg margarin, csipet
őrölt kömény, őrölt fehérbors. A sütőtököt megtisztítom, apró kockákra vágom és
kevés vízben megfőzöm.
(Kb. 3 adag)
300 g cukkínit megmosunk, a szárvégződéseket kivágjuk. a cukkínit hosszában félbe-, majd
vékony szeletekre vágjuk, 3 evőkanál olívaolajjal együtt üveg- vagy porcelántálba tesszük, 2
fokhagymagerezdet letisztítunk. kipréseljük. hozzáadjuk. sóval, frissen őrölt fehér borssal,
morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal fűszerezzük.
Lefedve 700 W-tal kb. 4 percig főzzük. 40 g Gorgonzola-sajtot, 75 g túrósajtot vagy túrót
villával szétnyomkodunk, 1 pohár (150 g) tejszínnel, (Créme fraiche) összekeverjük, a
cukkínihez adjuk, óvatosan beleforgatjuk és lefedve, 700 W-tal kb.
Hozzávalók: 50dkg főtt, áttört burgonya, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, a töltelékhez: pikáns gyümölcsíz vagy citromkrém illetve Aranka krémporból készített krém, a tetejére: édes tejszínhab
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral és a vaníliás cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját, végül a burgonyát hozzáadjuk. Selyempapírral kibélelt kisebb tepsiben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha kihűlt, kettévágjuk, és a gyümölcsízzel megtöltjük.
Hozzávalók:
30 dkg gyümölcs
2,5 dkg zselatin
1,5 dl tej
1 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg cukor
0,5 kg túró
12,5 dkg margarin
1 tábla tortabevonó
2 dkg margarin
Elkészítés:
A margarint, túrót, cukrot, citromhéjat, a tojásokat és a vaníliás cukrot
géppel jól összekeverem. A tejet meglangyosítom ,közben a zselatint az 1 dl
vízzel simára keverem, majd a langyos tejet ráöntöm, s alaposan elkeverem, míg
a zselatinos víz fel nem olvad.
Hozzávalók
· 15 dkg csokoládé
· 1 tojás
· 5 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor
· 20 dkg finomra őrölt és 5 dkg darabos mandula vagy dió, illetve mogyoró
· 1/2 kávéskanál sütőpor
· 1 evőkanál vaj
· 10 dkg étcsokoládécsepp vagy kisebb mogyorónyi darabokra vágott étcsokoládé
Elkészítés
1.
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej
só
ételízesítő
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített
zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy kisebb
tepsit kivajazunk, majd belerakjuk a Ahány dkg vajat veszünk, annyi dkg liszt
kell hozzá, és annyi dl tej.
zöldségekre ráreszeljük
a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején
szépen megpirul.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg sárgarépa
2 alma
20 dkg zöldborsó
4-5 db krumpli
1 nagy tejföl lehet tejszín is
1 evőkanál liszt
2 tojás
mustár
reszelt füstölt sajt, de jó a másfajta sajt is
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, és pár perc alatt süssük elő egy kis olajon a zöldségeket és az almát kockázzuk fel, együtt pároljuk meg. Ezután
a hússal együtt tegyük egy tepsibe.
A tejfölt, a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérjét keverjük össze a
mustárral, és öntsük a húsra.
Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás