Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Tejfölös kapros újburgonya

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 



Hozzávalók:
1.5 kg újburgonya
15 dkg vaj 
3 dl tejföl 
1 csomó kapor 


Elkészítés:
A tisztított megmosott újburgonyát egészben hagyva vajon ,megsózva fedő alatt megpároljuk.Az edényt néha megrázzuk,(nem keverjük)hogy a burgonya egyenletesen puhuljon. 
Amikor a burgonya megpuhult öntsük le tejföllel és hintsük rá az apróra vágott kaprot.Néhány percnyi újabb hevítés után tálaljuk. 

Önmagában is kiváló, de sült húsok, pörköltek mellé is nagyon finom.

Utolsó hozzászólás

FERENC AGNES TUNDE üzente 12 éve

Nagyon finom

Tovább 

 Töklepények

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:
1 kg tök 
20 dkg hagyma 
15 dkg sajt 
20 dkg liszt 
4 db tojás 
2 csokor kapor 
1 kk. bors 
1 tk. só


Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kibelezzük, lereszeljük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát, az apróra vágott kaprot, a reszelt sajtot, a négy tojást, a borsot, a sót, a lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. A masszából
lepényeket csinálunk, és forró olajban pirosra sütjük

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 12 éve

Kőszőnöm kifogom próbálni biztos finom
Thiringné Magdi

 

 Gépsonkába bugyolált karalábé rántva

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:
2 db karalábé 
20 dkg gépsonka szelet 
2 gerezd fokhagyma 
só 
liszt 
tojás 
morzsa 
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karalábékat hámozzuk és 1cm vastagságúra felkarikázzuk.Előfőzzük sós fokhagymás vízben.Ha félig megfőtt,félbevágjuk és egyenként betekerjük gépsonkával.Hagyományos módon panírozzuk majd forró olajban kisütjük. 
Körete párolt rizs.

 Szendvicskrémek a családnak 2

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hagymakrém
80 dkg vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom. Kevés olajon vagy margarinon megdinsztelem. (Ha már jó puha, kicsit barnás színű, akkor jó.) Villával még egy kicsit áttöröm, és ha kihűlt, hozzáadom a fűszereket és a margarint. 
Sütőtökkrém
1 közepes kanadai sütőtök, 1 csomag kapor, csipet só, 50 dkg margarin, csipet őrölt kömény, őrölt fehérbors. A sütőtököt megtisztítom, apró kockákra vágom és kevés vízben megfőzöm.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szívesen, mindenkinek

Tovább 

 Cukkíni krémmártás

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

(Kb. 3 adag)

300 g cukkínit megmosunk, a szárvégződéseket kivágjuk. a cukkínit hosszában félbe-, majd

vékony szeletekre vágjuk, 3 evőkanál olívaolajjal együtt üveg- vagy porcelántálba tesszük, 2

fokhagymagerezdet letisztítunk. kipréseljük. hozzáadjuk. sóval, frissen őrölt fehér borssal,

morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal fűszerezzük.

Lefedve 700 W-tal kb. 4 percig főzzük. 40 g Gorgonzola-sajtot, 75 g túrósajtot vagy túrót

villával szétnyomkodunk, 1 pohár (150 g) tejszínnel, (Créme fraiche) összekeverjük, a

cukkínihez adjuk, óvatosan beleforgatjuk és lefedve, 700 W-tal kb.

Utolsó hozzászólás

FERENC AGNES TUNDE üzente 12 éve

konnyed es megis laktatos, erdemes elkesziteni

Tovább 

 Burgonyás "piskóta"

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók: 50dkg főtt, áttört burgonya, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, a töltelékhez: pikáns gyümölcsíz vagy citromkrém illetve Aranka krémporból készített krém, a tetejére: édes tejszínhab

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral és a vaníliás cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját, végül a burgonyát hozzáadjuk. Selyempapírral kibélelt kisebb tepsiben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha kihűlt, kettévágjuk, és a gyümölcsízzel megtöltjük.

Tovább 

 Gyümölcsös túrórúd

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 



Hozzávalók:
30 dkg gyümölcs 
2,5 dkg zselatin 
1,5 dl tej 
1 dl víz 
1 csomag vaníliás cukor 
2 tojás 
1 citrom reszelt héja 
25 dkg cukor 
0,5 kg túró 
12,5 dkg margarin 
1 tábla tortabevonó

2 dkg margarin


Elkészítés:
A margarint, túrót, cukrot, citromhéjat, a tojásokat és a vaníliás cukrot géppel jól összekeverem. A tejet meglangyosítom ,közben a zselatint az 1 dl vízzel simára keverem, majd a langyos tejet ráöntöm, s alaposan elkeverem, míg a zselatinos víz fel nem olvad.

Tovább 

 Csokis keksz

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók

·         15 dkg csokoládé

·         1 tojás

·         5 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor

·         20 dkg finomra őrölt és 5 dkg darabos mandula vagy dió, illetve mogyoró

·         1/2 kávéskanál sütőpor

·         1 evőkanál vaj

·         10 dkg étcsokoládécsepp vagy kisebb mogyorónyi darabokra vágott étcsokoládé

Elkészítés

1.

Tovább 

 Sajtos vegyes zöldség

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 



Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség 
5 dkg vaj 
3 evőkanál liszt 
4 dl tej 
só 
ételízesítő 
reszelt szerecsendió 
10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy
kisebb tepsit kivajazunk, majd belerakjuk a Ahány dkg vajat veszünk, annyi dkg liszt kell hozzá, és annyi dl tej. 
zöldségekre ráreszeljük a sajtot. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.

Utolsó hozzászólás

Tóth Andrásné üzente 12 éve

Hú ez nem is rossz! Kipróbálom!

Tovább 

 Tepsis hús zöldségekkel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé 
20 dkg sárgarépa 
2 alma 
20 dkg zöldborsó 
4-5 db krumpli 
1 nagy tejföl
 lehet tejszín  is
1 evőkanál liszt 
2 tojás 
mustár 
reszelt füstölt saj
t
, de jó a másfajta sajt is

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, és pár perc alatt süssük elő
 egy kis olajon a 
zöldségeket és az almát kockázzuk fel, együtt pároljuk meg. Ezután a hússal együtt tegyük egy tepsibe. 


A tejfölt, a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérjét keverjük össze a mustárral, és öntsük a húsra.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 12 éve

Viszonylag olcsó és finom (!) kaja !!!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu