Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg héjában sült burgonya, 6 főtt tojás + 1 tojás,
1 kg kelkáposzta, vaj vagy szalonna, 3 dl tejföl, só, bors.
A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfőzöm.
Vajjal kikenek egy tűzálló tálat, beleterítek egy sor karikára
vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta
jön, majd kemény, főtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok
tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom,
borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és
jól átsütöm a sütőben.
Hozzávalók:
Az előző napról megmaradt paprikás krumpli,
2dkg élesztő, liszt, olaj.
Az előző napról megmaradt paprikás krumplit ledarálom vagy
összeturmixolom úgy, ahogy van. 2dkg élesztőt futtatok fel pici
langyos vízben és hozzáöntöm a krumplival. Annyi liszttel
állítom össze a tésztát, amennyit felvesz. Ha megkelt, bő olajban
kisütöm.
|
|
25 dkg tarhonya, 2 evőkanál zsír, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 6 tojás, 1 dl tejföl, só, fűszerpaprika.
A tojást megfőzzük, a tisztított zöldpaprikát, paradicsomot szeletekre vágjuk, a tarhonyát kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk.
Forró zsírban a zöldpaprikát, paradicsomot, sóval, fűszerpaprikával ízesítve puhára pároljuk és tejföllel elkeverjük. a tarhonyát kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Egy tűzálló tá alján a tarhonya 1/3 részét elterítjük, rá a paprika felét, majd a tojáskarikákat, ismét tarhonya, zöldpaprika, tojás és tarhonyával befedjük.
Hozzávalók:
˝ kg krumpli, kb. 25dkg liszt, 2dl tejföl,
1 evőkanál pirospaprika, zsír (szalonnazsír),
1 fej vöröshagyma, só.
A megtisztított krumplit sós vízben megfőzöm, majd a levében
összetöröm. Állandó keverés közben annyi lisztet adok hozzá,
hogy lágy tésztát kapjak. A felhevített zsíron megpirítom a
megtisztított, apróra vágott hagymát, és megszórom a pirospaprikával.
Kanállal beleszaggatom a krumplis masszát.
Enyhén megpirítom, majd tejföllel meglocsolva, forrón tálalom.
Hozzávalók:
50 dkg bármilyen hús,
hagyma,
pirospaprika,
murok, (sárgarépa)
petrezselyem,
karalábé,
pár darab burgonya,
zöld paprika,
pár darab zöldpaszuly,
zöld borsó,
só, bors, csipıspaprika,
- 11 -
2 evıkanál
olaj,
citromlé
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikázzuk,
beletesszük a kockákra vágott húst és megfızzük. Egy másik edényben
odatesszük az apróra vágott murkot, petrezselymet, karalábét, borsót,
zöldpaszulyt, apró kockákra vágott zöldpaprikát, burgonyát és sós vízben
megfızzük.
Hozzávalók:
1 db borjúcsülök (vagy nem zsíros sertéscsülök), 200 g sárgarépa, 200 g
póréhagyma, 150 g gomba, 50 g vöröshagyma, 50 g vegeta, 0.5 dl olaj, 5 g törött
bors, 5 g kakukkfű,
A gombóchoz: 1 db zsemle, 100 g liszt, 1 dl olaj, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 g törött bors, 10 g só
A hagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük. A megtisztított zöldségeket egyforma darabokra aprítjuk, a gombát tisztítás után felszeleteljük.
Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, ½ tojás, főszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor,
2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt.
A mellet bırözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet főszerezze sóval, borssal
és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségő vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe,
tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyıben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára.
elkészítés
Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás