Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Kelkáposztás rakott krumpli

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

1 kg héjában sült burgonya, 6 főtt tojás + 1 tojás,

1 kg kelkáposzta, vaj vagy szalonna, 3 dl tejföl, só, bors.

A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfőzöm.

Vajjal kikenek egy tűzálló tálat, beleterítek egy sor karikára

vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta

jön, majd kemény, főtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok

tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom,

borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és

jól átsütöm a sütőben.

Tovább 

 Lángos, paprikáskrumpliból

12 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

Hozzávalók:

Az előző napról megmaradt paprikás krumpli,

2dkg élesztő, liszt, olaj.

Az előző napról megmaradt paprikás krumplit ledarálom vagy

összeturmixolom úgy, ahogy van. 2dkg élesztőt futtatok fel pici

langyos vízben és hozzáöntöm a krumplival. Annyi liszttel

állítom össze a tésztát, amennyit felvesz. Ha megkelt, bő olajban

 

kisütöm.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Erika.Amennyi maradékod lett, annyiból csinálod. Azért sincs liszt sem megadva, mert az meg attól függ, hogy mennyi a maradékod és az mennyi lisztet vesz fel. A 2 dkg élesztő, az úgy 30-40 dkg összmennyiséghez elég.

 

 Alföldi rakott tarhonya.

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

25 dkg tarhonya, 2 evőkanál zsír, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 6 tojás, 1 dl tejföl, só, fűszerpaprika.

 

  A tojást megfőzzük, a tisztított zöldpaprikát, paradicsomot szeletekre vágjuk, a tarhonyát kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk.

 

Forró zsírban a zöldpaprikát, paradicsomot, sóval, fűszerpaprikával ízesítve puhára pároljuk és tejföllel elkeverjük. a tarhonyát kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Egy tűzálló tá alján a tarhonya 1/3 részét elterítjük, rá a paprika felét, majd a tojáskarikákat, ismét tarhonya, zöldpaprika, tojás és tarhonyával befedjük.

Utolsó hozzászólás

BÖJTE JÓZSEF üzente 12 éve

jóóóó

Tovább 

 Dödölle másként

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

Hozzávalók:

˝ kg krumpli, kb. 25dkg liszt, 2dl tejföl,

1 evőkanál pirospaprika, zsír (szalonnazsír),

1 fej vöröshagyma, só.

A megtisztított krumplit sós vízben megfőzöm, majd a levében

összetöröm. Állandó keverés közben annyi lisztet adok hozzá,

hogy lágy tésztát kapjak. A felhevített zsíron megpirítom a

megtisztított, apróra vágott hagymát, és megszórom a pirospaprikával.

Kanállal beleszaggatom a krumplis masszát.

 

Enyhén megpirítom, majd tejföllel meglocsolva, forrón tálalom.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 12 éve

FINOM! CSUROG A NYÁLAM....

Tovább 

 dNQXBbpvrBFJpb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

GFiIto https://www.genericpharmacydrug.com

 Erdélyi csorba

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

Hozzávalók:

50 dkg bármilyen hús,

hagyma,

pirospaprika,

murok, (sárgarépa)

petrezselyem,

karalábé,

pár darab burgonya,

zöld paprika,

pár darab zöldpaszuly,

zöld borsó,

só, bors, csipıspaprika,

- 11 -

2 evıkanál

olaj,

citromlé

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikázzuk,

beletesszük a kockákra vágott húst és megfızzük. Egy másik edényben

odatesszük az apróra vágott murkot, petrezselymet, karalábét, borsót,

zöldpaszulyt, apró kockákra vágott zöldpaprikát, burgonyát és sós vízben

megfızzük.

Utolsó hozzászólás

FÖVENYESSY PÁLNÉ.klári üzente 12 éve

Köszönöm, kifogom probálni--

Tovább 

 Gombócos csülkös fazék

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:
1 db borjúcsülök (vagy nem zsíros sertéscsülök), 200 g sárgarépa, 200 g póréhagyma, 150 g gomba, 50 g vöröshagyma, 50 g vegeta, 0.5 dl olaj, 5 g törött bors, 5 g kakukkfű,

A gombóchoz: 1 db zsemle, 100 g liszt, 1 dl olaj, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 g törött bors, 10 g só

A hagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük. A megtisztított zöldségeket egyforma darabokra aprítjuk, a gombát tisztítás után felszeleteljük.

Tovább 

 

 

Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, ½ tojás, főszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor,

2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt.

A mellet bırözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet főszerezze sóval, borssal

és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségő vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe,

tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyıben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szívesen Marcsi.

Tovább 

 Tükörtojásos rakott krumpli

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


  
  • 8-10 db héjában főtt burgonya
  • 12 db tojás
  • 12 db (2 mm vastag) szelet főtt, füstölt tarja
  • ételízesítő
  • bors
  • szárított petrezselyem zöld
  • 2 dkg zsír vagy vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

 

 

elkészítés 
  1. Egy jénait kikenünk zsírral vagy vajjal. A már kihűlt krumpli felét karikára vágva a jénai aljára sorakoztatjuk szorosan. Ételízesítővel, borssal, petrezselyemmel leheletnyire megszórjuk.
  2. Ráfektetjük a tarja felét, és mindegyik közepét picit lenyomjuk, hogy kis fészek alakuljon ki.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 12 éve

Köszönöm a receptet,megcsinálom hétvégére ! Gusztának tűnik és nagyon megnyerte a tetszésemet !

Tovább 

  Sváb kovászos uborka recept:

12 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

 


> Végy 1 nagy uborkás üveget!
>
> Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
> burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
> erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
> behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./
>
> Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel
> /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.
>
> Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdekes eltevési mód egy próbát megér.
Köszönöm!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu