Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Eltűnhet több, ma virslinek nevezett termék a hazai boltokból, ha életbe lépnek a Magyar Élelmiszerkönyv szigorított előállítási szabályai – írja az Agrárszektor.
2017 augusztusától lépnek életbe a szigorított előírások. Ezek egyik eleme, hogy a hústartalmat 40-ről 51 százalékra kell emelni a virslikben, enélkül ugyanis a terméket nem lehet majd virslinek nevezni.
Emiatt pedig minden bizonnyal sok virslimegszűnik majd, legalábbis névleg, ugyanis valamilyen más fantázianéven tovább árusíthatják majd a megjelöltnél kevesebb húst tartalmazó, gyengébb minőségű termékeket is.
Amint beköszöntött a hűvös idő, rögtön van alibink nehezebb ételeket enni akár reggelire is. Persze, ilyet inkább csak ráérős hétvégéken.
Minden került bele, amit a hűtőben találtam, és ami azért jó eséllyel bárkinél megtalálható. Semmi nincs kőbe vésve, alakítsa saját ízlése szerint!
Hozzávalók
25 dkg gomba
10 dkg sonka
1 csokor újhagyma (1 fej hagyma is lehet helyette)
1 kápia paprika
3 tojás
egy kevés sajt
1 evőkanál zsiradék
só, bors
|
|
Azt már megszokhattuk, hogy a hírességek néha egészen furcsa kívánságokkal állnak elő (legendásak például Mariah Carey turnéi), ám akadnak köztük olyanok, akik a hétköznapokban is sajátos manírokat vesznek fel. Pláne, ha az étkezésről van szó...
Chrissy Teigen és a chips
Mit tesz az ember, ha imádja a chipset, de nem akar elhízni? Alighanem sok millió ember szembesült már ezzel a kérdéssel, ám az amerikai modelléhez hasonló megoldásról még nem nagyon hallottunk.
Ljubljanában, a Bécs-napok keretében sütötték meg a világ legnagyobb, eredeti recept szerint készült Sacher tortáját. Azt nem mondhatni, hogy maradandót alkottak az osztrák tortamanufaktúra cukrászai, mert művüket nyomban fel is falta a nagyszámú ünneplő közönség.
A szlovén fővárosban szeptember 19. és 21. között megrendezett Bécs-napok záróeseménye és egyben legjobban várt közönségattrakciója volt a 3,5 méter átmérőjű gigantikus Sacher-torta felvágása.
Hozzávalók
25 dkg szeletelt bacon
50 dkg közepes méretű csiperke gomba
12 dkg mascarpone
5 dkg reszelt sajt (lehetőleg kemény sajt)
néhány kakukkfűág vagy 1 teáskanál szárított
só, frissen őrölt bors
Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő tortája - ezt csütörtökön hirdették ki a verseny szervezői a Parlamentben.
Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének
elnökségi tagja elmondta: rekordszámú pályamű érkezett a Magyarország
tortája felhívásra, a győztes torta pedig nem csak színeiben
szimbolizálja Magyarországot, de összetételében is innovatív, ugyanis a
tökmag háromszor is megjelenik benne.
Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok
Országos Ipartestülete 2007 óta évente meghirdeti a Magyarország tortája
elnevezésű pályázatot, amelyre innovatív, kreatív ötleteket, főleg
természetes alapanyagokat tartalmazó, magyaros ízvilágot tükröző
recepteket és tortákat várnak.
Idén 43 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt,
amely méltónak bizonyult a Magyarország tortája címre.
Bemutatunk néhány otthon is elkészíthető saját fűszerkeveréket, amelyek üvegedénybe téve hosszú ideig tárolhatók és finom különleges íz világú étel készíthetők segítségükkel.
A fűszerek minden ételnek egyedi íz világot kölcsönöznek, ám nem mindig tudjuk, melyik ételhez milyen fűszert használjunk fel. Bemutatunk néhány otthon elkészíthető finom fűszerkeveréket, amelyek egyszerűen összeállíthatók.
Konyhai fűszerkeverék:
Hozzávalók:
25 g majoránna, 25 g bazsalikom, 25 g koriander, 25 g kömény, 105 g borsfű, 105 g kakukkfű, 126 g mustármag, 126 g pirospaprika, 180 g zellerlevél, 260 g szárított gomba
A szárított fűszernövény részeket megőröljük, és ha szükséges még egy nagy lyukú szitán és átszitálhatjuk, hogy ne maradjon benne nagyobb rész.
Nem, nem a hagyományos verzió, bár én azért is oda vagyok, töltött paprikával. Ez olyan nyárias, olaszos. Van benne fokhagyma, bazsalikom, parmezán, mozzarella, a kedvenc alapanyagaim. Ugyan sütni kell, ezért ne 40 fokban kezdjen neki, de még bőven akadnak olyan napok, amikor nem kapunk hőgutát a lakásban.
A kész paradicsomszószos gombócokat eheti tésztával, de szerintem a legjobb egy ropogós kérgű, belül puha zsemlébe tömni. Próbálja ki Ön is, mi függők vagyunk!
A grillezésnek is megvan a maga tudománya, megvannak a maga fortélyai, amik egyáltalán nem magától értetődőek, és sokszor csak "szájról szájra" terjednek, mint a népmesék.
Vannak köztük olyanok, amik belegondolva teljesen logikusak, és vannak olyanok, amiket máskülönben csak akkor vennénk észre, mikor már túl késő. Most mutatunk pár tippet és trükköt, amire ha odafigyelünk, biztos, hogy tökéletesen sikerül a nagy sütés! A Friss blog összeállítása.
Foci EB-s szurkolói fagyival rukkolt elő a Balaton fagyiját is áruló balatonmáriafürdői cukrászda. A magyar csapatért szurkolók gyömbéres limonádéval hangolódhatnak a meccsekre.
Egy kis eper, egy kis citrom, egy marcipán focilabda, na meg persze a három nemzeti szín. Így néz ki az EB fagyi, amit Balatonmáriafürdőn lehet kapni, abban a fagyizóban, ahol a Balaton fagyiját is elsőként kezdték árulni – írja az Onlinebalaton.hu
Pálfi Attila ötletgazda, állítása szerint ezt a fagylaltot már tavaly elkészítették, de mivel a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a franciaországi EB-re, úgy döntöttek, az ő tiszteletükre készítenek egy nemzeti színű fagylaltot is.
Keczánné Macskó Piroska írta 4 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu