Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5287 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5287 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5287 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5287 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

A leggyakorlottabb háziasszonyoknak is jól jönnek azon praktikák, amikkel nem csupán időt de pénzt is spórolhatnak.
Az alábbi ötletekből válogatva, biztos, hogy mindenki megtalálja a konyhájába valót.
  • Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd” sütés közben.
  • Amikor olcsóbb citromhoz jutunk, vásároljunk belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját reszeljük le, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló.

Tovább 

network.hu

 Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy a Bocuse d’Or séfjei (is) picit bizarr, de elegáns, magas, kéményszerű, hófehér szakácssapkákat egyensúlyoznak fejükön. De vajon honnan ered?

 

 

Az asszíroknál a 7. század környékén a séfek koronaszerű sapkákat hordtak – ezzel különböztették meg a „jó” séfet a „rossztól”, vagyis attól, akinek sikerült végre NEM megmérgeznie uralkodóját.

Érdekesség, hogy akkoriban az intellektuális, művelt réteget üldözték, így a receptek miatt olvasni/írni tudó séfeket is, akik a görög ortodox egyházban kaptak menedéket, szerzetesruhában – állítólag ez az egyházi sapka volt a séfsapkák elődje. 

VIII.

Tovább 

 

network.hu

 Az egészséges reggeli a megfelelő pékáru megválasztásával kezdődik. Persze nem mindig van lehetőség arra, hogy az ember leszaladjon a közeli pékségbe, pont emiatt jó, hogy a magos zsemlét akár otthon is el lehet készíteni!

 

 

HOZZÁVALÓK 6 DARABHOZ:

20 dkg durumliszt | 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt | 5 dkg tönkölybúzakorpa | 15 dkg lenmag, szezámmag, tökmag vegyesen + a tetejére | 1 teáskanál só | 1 csomag szárított élesztő (7 g) | 5 dkg vaj | fél dl natúr joghurt | 2 dl langyos víz | 1 tojás

1.

Tovább 

network.hu

 Az egészséges étkezés markáns ötvöződése a bűnözés-mentes süteményevészettel. Ráadásul jól is néz ki!

 

A tavaszi pezsgésnek hála, a konditermek megteltek és már készülőben vannak a nyári testek. A lelkesedés noha hamar elillan, és a diéta is abbamarad, nem kell aggódni, legalábbis a Japánban élő magyaroknak, mert a kényszer saláta evők és süteményimádók imái meghallgatásra találtak a salátasütemény képében.

A salátasütemények atyja egy Japán étel stylist és designer, Misuki Moriyasu, aki furcsa, de népszerű süteményeit már árul is saját üzletében a nagoyai  cafe Vegedeco-ban.

Tovább 

network.hu

Amennyiben idén tavasszal valami újdonságot szeretnél készíteni, érdemes sütemények terén felfrissítened a receptárad.


A mingnonok most nagyon felkapottak a gyerekek körében, ezt tavaszias változatban el is készítheted. Ezen kívül készíthetsz Mária-szelet is, könnyedebb ízekért pedig joghurtos szeletet.

Tavaszi mignonok

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 1 citrom héja.

A krémhez: 3 tojássárgája, 3 dl tej, 3 ek cukor, 300 g vaj, 1 ek keményítő, 1 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília aroma), 1 dl rum, 1 citrom héja, 1 ek friss citromlé.

Utolsó hozzászólás

Vass Lászlóné üzente 9 éve

Jó kis receptek.
Köszönöm.

Tovább 

network.hu

 Di­é­tás sü­te­mé­nyek lá­zá­ban él Norbi ra­jon­gói tá­bora, jobb­nál jobb öt­le­tek­kel ruk­kol­nak elő a fintnes­guru kö­ve­tői. Ez a kré­mes desszert min­den­kit le­nyű­gö­zött, fé­lel­me­tes, mi­lyen sokan meg­osz­tot­ták a re­cep­tet.

 


Újabb és újabb ötletek születnek fogyókúrás süteményekre, mindenkit egyetlen cél vezérel: úgy csökkenteni az adott desszert cukor és fehér liszt - azaz szénhidrát - tartalmát, hogy a végeredmény mégis finom legyen.

Tovább 

network.hu

A karácsonyhoz hasonlóan a húsvét sem múlhat el anélkül, hogy ne főznénk vagy sütnénk valami roppant finomat. Ehhez javaslunk most néhány nagyon jó receptet.

Rendszerint előkerül ilyenkor a bárányhús, a sonka, a tojás, egyes konyhákban még a nyúl is. Érdemes alaposan megtervezni a húsvéti fogásokat, a gazdag terítékhez mi is hozzájárulunk pár jó fogással.

Hagyományos húsvéti sonka

Hozzávalók: nyers füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma, 3–4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál egész bors, babérlevél, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 4–5 főtt tojás, torma, mustár, retek

Elkészítése: Előző este áztassuk be a nyers füstöltsonkát annyi hideg vízbe, hogy ellepje.

Tovább 

network.hu

 Az Ikea időről-időre felméréseket végez, melyekben nem meglepő módon azt vizsgálják, hogyan élnek az emberek, mit csinálnak otthon, mit jelent a kényelem számukra. Az „Otthoni élet” kutatássorozatának második részében a konyha áll a fókuszban: azt vizsgáltuk, mi jellemzi az emberek viselkedését a konyhában, hogyan hat rájuk a főzés, hogyan és kivel esznek általában.

 

A kutatás alapját nyolc ország egy-egy nagyvárosában felmért adatok szolgáltatták.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók
  • 2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g)
  • 5 dkg vaj
  • 2 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet mustármag
  • 1 kg comb
  • 30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
  • 25 dkg bacon
  • 1 marék aszaltszilva
  • 1 dl konyak
  • ½ dl olívaolaj
  • rozmaring
  • 1 narancs leve
Elkészítés
  1. Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszaltszilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 4 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2198075_1458_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu