Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Roppant mutatós, íz világában karácsonyi sütemény, amibe puha piskóta,
és lágy csokoládékrém került. A receptet Weisz Zsófia küldte a 2009.-es
karácsonyi receptversenyre.
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 púpos ek liszt, 1 csipet só, késhegynyi sütőpor
Hozzávalók
a töltelékhez: 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 kk. vanília kivonat,
10 dkg étcsokoládé. 20 dkg vaj, 4 ek kakaópor, 5 dkg apróra vágott
cukrozott narancshéj, 5 dkg mazsola rumba áztatva, aki szereti, tehet
bele 5 dkg apróra vágott diót is, 1-2 evőkanál rum
A sütőt melegítsük elő 200ºC-ra.
A házi készítésű ajándékok mindig sokkal többet jelentenek a megajándékozottnak, mint más meglepetések. Mert aki adta, készült rá, tervezgetett, utána járt, hogy friss gyümölcsöt kapjon, s miközben készítette a lekvárokat, a megajándékozottra gondolt.
Befőzni pedig - a hiedelmekkel ellenben - nem csak nyáron lehet. Szerencsére ma már decemberben sem szűkölködünk gyümölcsökben, s a téli alma, narancs, citrom, kivi és grapefruit kiválóan alkalmas arra, hogy befőttet készítsünk belőlük.
|
|
A házi készítésű ajándékok mindig sokkal többet jelentenek a megajándékozottnak, mint más meglepetések. Mert aki adta, készült rá, tervezgetett, utána járt, hogy friss gyümölcsöt kapjon, s miközben készítette a lekvárokat, a megajándékozottra gondolt.
Befőzni pedig - a hiedelmekkel ellenben - nem csak nyáron lehet. Szerencsére ma már decemberben sem szűkölködünk gyümölcsökben, s a téli alma, narancs, citrom, kivi és grapefruit kiválóan alkalmas arra, hogy befőttet készítsünk belőlük.
Pályázhat minden nő és férfi, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók.
Nemcsak az amerikai, a magyar lakosság is kezd elhízni. Mert nemcsak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, hanem eszünk örömünkben, eszünk bánatunkban, eszünk, ha mérgesek vagyunk. Nem vesszük figyelembe, hogy bár a legtöbb élettani funkciónk csökken az öregedéssel, az étvágyunkra ez sajnos nem igaz, az inkább fokozódik. Ráadásul az évek múlásával az anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el.
Ki mit eszik szenteste és karácsony napján? Öt ország jellegzetes fogásait mutatjuk most be.
Karácsonyi menük tekintetében ma már ahány ház, annyi szokás, és még a
hagyománytisztelőbb korokban sem feltétlenül volt egy-egy ország
étkezése teljesen egységes – de bizonyos nemzeti jellegzetességek azért a
mai napig megmaradtak. Ezeket keresve öt országban nézünk rá az ünnepi
asztalra.Lengyelország
A
lengyelek ún. vigília-vacsorája szigorú tradíciók szerint zajlik.
Nincs ötlete mivel dobja fel a Halloween bulit november elsején? íme három remek ízletes sütőtökös recept! Burgonyasaláta sütőtökkel
Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt burgonya, 40 dkg sütőtök (tisztán mérve), 4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej), 2 db savanykás, aromás alma, 1 nagy fej lilahagyma, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép pirosbarnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom.
10 éve | Klubkoordinátor Edit | 1 hozzászólás
Kedves Network
Közösség!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.
Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.
ELSŐDLEGES CÉLJAINK:
- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.)
- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg cukkini, 1 vöröshagyma, 4 dkg vaj (olaj), 1 liter zöldségleves, 4 dkg liszt, 4 ek tejszín, só,
bors, 2 tojás sárgája.
A megmosott cukkiniból 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a többit meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukkini csíkokat kevés vajon megfuttatjuk,
majd kevés levessel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A többi vajat (olajat) egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, világosra pirítjuk rajta a lisztet és a
hagymafélét, hozzáadjuk a cukkinit és takaréklángon megdinszteljük.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kisebb csirkemell,só, 1 ek mustár, 1 kiskanálnyi kakukkfű, 6-8 db zsengébb cukkíni, 5-7 vékony
szelet húsosabb szalonna,1-2 nagyobb fej lilahagyma, 4 közepes méretű keményebb paradicsom,
1 ek szezámmag.
Filézzünk ki 4 kisebb csirkemellet, amelyet még lapjában félbevágunk.Besózzuk, kb 1 ek mustárral
bekenjük, és 1 kiskanálnyi kakukkfűvel meghintjük.
1-2 órára félretesszük, hogy az ízek jól átjárják. Közben 6-8 zsengébb cukkinit megmosunk, két végét
levágva hosszában felszeletelünk, enyhén besózzuk és félretesszük.
http://www.kreativtorta.network.hu/ indult itt a networkon rengeteg segítséggel aki tanulni akar jöjjön ide is
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás