Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

1 csomag (30 dkg) mélyhűtött leveles tészta,

50 dkg brokkoli,

2-3 szál sárgarépa,

10 dkg szalámi,

1, 25 dl húsleves,

1 pohár (2 dl) tejszín,

7,5 dkg parmezán sajt,

3 tojás,

só, bors, szerecsendió.

 

 

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A brokkolit szedjük rózsákra, a sárgarépát kockázzuk fel. Forró vízben blansírozzuk a zöldségeket 5 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. A szalámit vágjuk apró kockákra.

Tovább 

Hozzávalók: a tésztához:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

1 tojás,

1 tojásfehérje,

1 evőkanál víz,

só.


A töltelékhez:

2 kisebb fej káposzta,

2 fej hagyma,

5 dkg szalonna,

20 dkg főtt sonka,

15 dkg reszelt sajt,

1 pohár (2 dl) tejföl,

2 tojás,

1 tojássárgája,

só, bors, szerecsendió.

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához az átszitált lisztet keverjük el a vajjal, a tojással, a tojásfehérjével, a vízzel és a sóval. Jó alaposan gyúrjuk ki.  Pihentessük hideg helyen egy óra hosszáig.

Tovább 

 

Mártásokat adunk főtt húsokhoz, sült, sós pudinghoz, előételekhez; hal el nem képzelhető mártás nélkül. Hideg pecsenyét, vagy húsmaradékokat megfelelő mártás kíséretében másnap ismét asztalra adunk. 

 

Kefires tormamártás

Hozzávalók: 2 dl kaukázusi kefir, 1 szál reszelt torma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi porcukor, pár csepp citromlé, só.


 

Elkészítése: Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és néhány órára hűtőbe tesszük.  Általában vegyes salátákra öntjük közvetlenül tálalás előtt.

Tovább 

Mártásokat adunk főtt húsokhoz, sült, sós pudinghoz, előételekhez; hal el nem képzelhető mártás nélkül. Hideg pecsenyét, vagy húsmaradékokat megfelelő mártás kíséretében másnap ismét asztalra adunk. 


Almamártás 

Hozzávalók:

40 dkg alma,

6 dkg vaj,

4 dkg liszt,

2 dl tej,

6 dkg cukor,

1 citrom reszelt héja,

1 dl tejföl,

3-4 db szegfűszeg, fahéj, só.


 

Elkészítése:

Az apró kockákra vágott almát 2 dkg vajban kissé megpároljuk.

Tovább 

10 dkg vajat, 3 szelet reszelt csokoládét és 1/2 cs. V.-vanillincukrot 5 tojás sárgájával habosra keverünk, azután 5 dkg porcukrot és 2 ek. zsemlemorzsával elegyített 1/2 cs. V.-sütőport, majd legvégül az 5 tojás fehérjének kemény habját keverjük hozzá. Magas oldalú vajazott és morzsával kiszórt tortaformába téve, közepes tűznél megsütjük.

Kihűlés után négy rétegbe vágjuk, és töltjük a következő vajas töltelékkel: 2 mokkacsésze erősre főzött feketekávét, 3 tojás sárgáját, 12 dkg cukrot és 2 reszelt csokoládét állandó keverés mellett sűrűre főzünk, és kevergetve, kihűlésig 15 dkg puha vajjal habosra keverjük.

Tovább 

28 dkg lisztet, 1 Cs. V.-sütőport, 15 dkg zsírt, 1 tojás sárgáját, és ízlés szerint sót, 6 evőkanál tejjel eldolgozunk, majd félujjnyi vastagra nyújtunk, és hosszú keskeny darabkákra vágjuk derelyevágóval. Tetejüket tojással megkenve, zsírozott tepsibe tesszük, és kevés köménnyel és több sóval meghintve aranysárgára sütjük.

30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. Váncza-sütőporral, 1 tojás sárgájával, 6 dkg cukorral, 1/2 cs. Váncza-vanilincukorral és kevés tejjel deszkán lágy tésztává gyúrjuk. A tészta felét tepsibe helyezve megkenjük 15 dkg cukorból, 4 tojás sárgájával, 10 dkg darált dióból és legvégül hozzáadott 4 tojás kemény habjából készült töltelékkel. A maradéktésztával befedve, forró sütőben sütjük. Sütés után vanilin-szórócukorral bőven hintjük és szeleteljük.

Tovább 

40 dkg lisztet 7 dkg zsírral, 20 dkg meleg mézzel, kevés tört fahéjjal, 1 cs. Váncza-sütőporral és 3 egész tojással összegyúrunk, majd kendőbe téve, hideg helyre téve pihenni tesszük. Pihentetés után a tésztát félujjnyira nyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágva, barack- vagy málnaízzel megkenjük, kettéhajtjuk a darabkákat, és ujjunkkal megnyomkodjuk. Szép sárgásra sütjük. Tálaláskor vanilin-szórócukorral hintjük be.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt,

20 dkg vaj,

4 ek. tejföl......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2012/04/harlekin-bohoc-pogacsa.html

 

Hozzávalók:

4 db tojás,

8 dkg cukor,

3 ek. víz......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2013/03/tehenturos-barackos-sutemeny.html

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hónapja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu