Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag (30 dkg) mélyhűtött leveles tészta,
50 dkg brokkoli,
2-3 szál sárgarépa,
10 dkg szalámi,
1, 25 dl húsleves,
1 pohár (2 dl) tejszín,
7,5 dkg parmezán sajt,
3 tojás,
só, bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A brokkolit szedjük rózsákra, a sárgarépát kockázzuk fel. Forró vízben blansírozzuk a zöldségeket 5 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. A szalámit vágjuk apró kockákra.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók: a tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 tojásfehérje,
1 evőkanál víz,
só.
A töltelékhez:
2 kisebb fej káposzta,
2 fej hagyma,
5 dkg szalonna,
20 dkg főtt sonka,
15 dkg reszelt sajt,
1 pohár (2 dl) tejföl,
2 tojás,
1 tojássárgája,
só, bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A tésztához az átszitált lisztet keverjük el a vajjal, a tojással, a tojásfehérjével, a vízzel és a sóval. Jó alaposan gyúrjuk ki. Pihentessük hideg helyen egy óra hosszáig.
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Mártásokat adunk főtt húsokhoz, sült, sós pudinghoz, előételekhez; hal el nem képzelhető mártás nélkül. Hideg pecsenyét, vagy húsmaradékokat megfelelő mártás kíséretében másnap ismét asztalra adunk.
Hozzávalók: 2 dl kaukázusi kefir, 1 szál reszelt torma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi porcukor, pár csepp citromlé, só.
Elkészítése: Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és néhány órára hűtőbe tesszük. Általában vegyes salátákra öntjük közvetlenül tálalás előtt.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Mártásokat adunk főtt húsokhoz, sült, sós pudinghoz, előételekhez; hal el nem képzelhető mártás nélkül. Hideg pecsenyét, vagy húsmaradékokat megfelelő mártás kíséretében másnap ismét asztalra adunk.
Hozzávalók:
40 dkg alma,
6 dkg vaj,
4 dkg liszt,
2 dl tej,
6 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 dl tejföl,
3-4 db szegfűszeg, fahéj, só.
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott almát 2 dkg vajban kissé megpároljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
10 dkg vajat, 3 szelet reszelt csokoládét és 1/2 cs. V.-vanillincukrot 5 tojás sárgájával habosra keverünk, azután 5 dkg porcukrot és 2 ek. zsemlemorzsával elegyített 1/2 cs. V.-sütőport, majd legvégül az 5 tojás fehérjének kemény habját keverjük hozzá. Magas oldalú vajazott és morzsával kiszórt tortaformába téve, közepes tűznél megsütjük.
Kihűlés után négy rétegbe vágjuk, és töltjük a következő vajas töltelékkel: 2 mokkacsésze erősre főzött feketekávét, 3 tojás sárgáját, 12 dkg cukrot és 2 reszelt csokoládét állandó keverés mellett sűrűre főzünk, és kevergetve, kihűlésig 15 dkg puha vajjal habosra keverjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
28 dkg lisztet, 1 Cs. V.-sütőport, 15 dkg zsírt, 1 tojás sárgáját, és ízlés szerint sót, 6 evőkanál tejjel eldolgozunk, majd félujjnyi vastagra nyújtunk, és hosszú keskeny darabkákra vágjuk derelyevágóval. Tetejüket tojással megkenve, zsírozott tepsibe tesszük, és kevés köménnyel és több sóval meghintve aranysárgára sütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. Váncza-sütőporral, 1 tojás sárgájával, 6 dkg cukorral, 1/2 cs. Váncza-vanilincukorral és kevés tejjel deszkán lágy tésztává gyúrjuk. A tészta felét tepsibe helyezve megkenjük 15 dkg cukorból, 4 tojás sárgájával, 10 dkg darált dióból és legvégül hozzáadott 4 tojás kemény habjából készült töltelékkel. A maradéktésztával befedve, forró sütőben sütjük. Sütés után vanilin-szórócukorral bőven hintjük és szeleteljük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
40 dkg lisztet 7 dkg zsírral, 20 dkg meleg mézzel, kevés tört fahéjjal, 1 cs. Váncza-sütőporral és 3 egész tojással összegyúrunk, majd kendőbe téve, hideg helyre téve pihenni tesszük. Pihentetés után a tésztát félujjnyira nyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágva, barack- vagy málnaízzel megkenjük, kettéhajtjuk a darabkákat, és ujjunkkal megnyomkodjuk. Szép sárgásra sütjük. Tálaláskor vanilin-szórócukorral hintjük be.
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
4 ek. tejföl......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2012/04/harlekin-bohoc-pogacsa.html
Hozzávalók:
4 db tojás,
8 dkg cukor,
3 ek. víz......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2013/03/tehenturos-barackos-sutemeny.html
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hónapja itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu