Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
8 tojás,
25-25 dkg porcukor és darált mák,
1 evőkanál liszt.
A KRÉMHEZ:
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a darált mákot és a lisztet, ezzel is jól összekeverjük, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kiolajozott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és megsütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 kakaós piskótatorta,
A KRÉMHEZ:
20 dkg cukor,
7-8 dkg kakaó,
1,5 dl tejföl,
1 dl tejszín,
15 dkg vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
tortabevonó csokoládé.
Elkészítés:
A krém hozzávalóit egy edénybon gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a habbá vert tejszínnel lazítjuk a krémet. A piskótát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát bevonjuk a csokoládéval.
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
7,5 dkg cukor,
12,5 dkg margarin,
1 tojás,
csipet só.
Jól összegyúrjuk, majd kikent tortaformába nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalát is kibéleljük vele, majd rátesszük a mák-tölteléket:
20 dkg darált mákot felfőzünk 2 dl tejben 8 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 4 dkg grízzel. Ha kihűlt, belekeverünk 1 tojást.
Ráterítjük a tésztára, majd 1 doboz őszibarack befőttet felszeletelünk, amit a máktöltelékre rakunk.
Erre jön a túrótöltelék: 10 dkg cukrot jól kikeverünk 2 tojássárgájával, 40 dkg túróval, 1 dl tejföllel és 3 dkg liszttel. Ezután belekeverjük a 2 tojás, habbá vert fehérjét, majd a barackra öntjük a túrótölteléket.
Hozzávalók:
6 csirkecomb,
20 dkg füstölt sajt,
2 dl csirkeleves,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
liszt, olaj, vaj, bazsalikom, só.
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük, majd kivajazott tűzállótálba tesszük. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paradicsompürével és 1 kávéskanál bazsalikommal ízesítjük. Húslevessel felöntjük, felforraljuk és ráöntjük a combokra.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kis csirkecomb,
1 tojás,
1dl tej,
1 zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál reszelt sajt,
1 teáskanál mustár,
1 csapott teáskanál ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 mokkáskanál törött bors.
Elkészítés:
A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a Vegetát, és a borsot.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db egész pulykacomb (legalább! Bár én most csak felsőcombból készítettem, csak így kevésnek tűnt),
1/2 üveg sör,
szalonna,
fokhagyma,
só, majoranna,
pulykahús fűszerkeverék.
Elkészítés:
A husit bevagdosom, az irdalásokba egy kis fokhagymát, szalonnát teszek, és az összekevert fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy tűzálló tálat kibélelek szalonnával, arra ráteszem a pulykacombot, amit szintén szalonnával borítok be. (Ettől aztán kifejezetten fogyókúrássá válik az ennivaló!
Hozzávalók 6 személyre:
2 csirkemellfilé,
25 dkg hosszúszemű rizs,
15 dkg mirelit zöldborsó,
1/2 doboz ananászbefőtt,
12 dkg majonéz,
1,5 dl joghurt,
2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
citromlé,
csipetnyi cukor,
só,
1 teáskanál curry,
fehér bors.
A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Közben a borsót kevés sós vízben kb.5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A csirkemellet darabokra vágjuk, és a megforrósított
margarinon 5-6 perc alatt köröskörül megpirítjuk.
Hozzávalók:
1 közepes fej édes vagy savanyú káposzta.
A töltelékhez:
10-15 dkg szárított vagy 50 dkg friss gomba,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál zsír (vagy 2 ek. olaj),
20 dkg rizs vagy kukoricadara,
só, bors.
A tetejére:
1 ek. zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
pirospaprika.
Elkészítés:
Ha szárított gombából készítjük, akkor azt többször váltott vízben megmossuk, majd leforrázzuk, és néhány órán át, állni hagyjuk.
A friss gombát megtisztítjuk és megmossuk.
Hozzávalók:
1,5 kg kicsontozott sertéstarja,
25 dkg füstölt szalonna,
20 dkg rizs,
1 nagy fej vöröshagyma,
20 db savanyúkáposzta-levél vagy kelkáposzta levél,
1,5 kg savanyú apró káposzta,
1,5 liter tejföl (nem tévedés),
1 teáskanál csombor,
1 teáskanál pirospaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
10 dkg zsír,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A rizst átmossuk, lecsurgatjuk, majd félig megfőzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a zsíron üvegesre sütjük.
Hozzávalók:
30 dkg darált hús,
10 dkg darált füstölt hús,
50 dkg savanyú káposzta,
8 db káposztalevél,
6 dkg főtt rizs,
12 dkg reszelt vöröshagyma,
2 ek. zsír,
2 ek. kukoricaliszt,
ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk. fűszerpaprika, só, bors.
Elkészítés:
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, a 8 dkg pirított hagymával, a sóval. És a fűszerekkel. A levelekbe csavarjuk a tölteléket, henger alakúra hajtogatjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne, s a levelek két végét, összezárjuk.
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hónapja itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu