Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

Hozzávalók:

– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 1 csipet só
– 1 kocka élesztő (5 dkg)
– 1 bögre 2,8% -os tej (2,5 dl)
– 5 dkg vaj vagy margarin
– fél bögre cukor (8-10 dkg) + 1 teáskanálnyi a futtatáshoz
– 1 tojás
– 6-7 nagy, tenyérnyi bodzavirág mosva és lemorzsolva

+ olaj a sütéshez
– porcukor a

1. A bodzavirágokat megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kell ráznunk őket!

Tovább 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

– 700 gramm, érett, friss eper

– 150 gramm barnacukor

– 1 evőkanál frissen facsart citromlé

– 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.

Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:

1 darab szeletelt barack
2 kivi
3 dkg áfonya
4 dkg eper
2 csésze 100 százalékos fehér szőlőlé

A barackot hámozzuk meg, és szeleteljük 2-3 centi vastag cikkekre. A kivit is hámozzuk meg, és szeleteljük fel kicsivel több mint fél centis karikákra. Az epreket pedig vágjuk félbe.
A szeletelt gyümölcsöket rendezzük el jégkrém formákban, ügyeljünk arra, hogy kitöltsük a gyümölcsökkel a formákat, szépen illeszkedjenek egymáshoz. Majd töltsük fel a formákat a 100 százalékos szőlőlével úgy, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket.

Tovább 

20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Szerintem is finomabb lenne majonézzel. Ezt a salátát még nem készítettem el, de mindenféle
salátát szeretünk. Köszönöm a hozzászólást, és jó sütést-főzést kívánok!

network.hu

 A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.

 

A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák. Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját.

Tovább 

network.hu

Tudtad?

A tojás főzése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Lehet készíteni lágy tojást, lágyabb tojást, majdnem kemény tojást és kemény tojást. Mindnek megvan a maga főzési ideje. Érdemes a tojást forrásban levő vízbe rakni, így pontosabban számolhatunk.

  • A lágy tojást 3 percig kell főzni, a még lágyabbat kevesebb ideig.
  • 5 perc körül a sárgája eléri azt a még éppen kicsit folyós állagát.
  • 6-7 perc forrás után visszavonhatatlanul kemény tojásunk lesz.

Utolsó hozzászólás

DACZÓ LEHEL üzente 10 éve

KEDVES KLUBTAGOK ! SZEPEN KERLEK HA VALAKI TUDJA A KRUPLIS KENYER RECEPTJET , KOZOLJE VELUNK LE , MERT HALLOTUNK ROLA ES MI IS SZERETNENK KIPROBALNI . KOSZONETTEL LEHEL ES A MAMAM !!!

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • 6 db bodzavirág
  • 1 db citrom
  • 30 dkg cukor
  • 15 dl almaecet
  • 3 l víz
Elkészítés:

A virágokat jól megmossuk és megszárítjuk, nagy uborkásüvegbe tesszük. Rádobjuk a felszeletelt citromot, cukrot, leöntjük vízzel és borecettel. Ruhával letakarva 2 napig hagyjuk érni. Leszűrjük és csavaros kupakkal ellátott üvegekbe töltve hideg helyen tároljuk.

 

Forrás:http://www.mindmegette.hu

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nem lesz sok bele ennyi ecet?

 

 

 



network.hu

A grillezés egyik rákfenéje a rákkeltő anyagok kialakulása. Túl magas hőmérsékleten, illetve a zsír égésekor szabadulhatnak fel az úgynevezett heterociklusos aminok, amelyek a korommal, füsttel jelennek meg a sültek felületén. Ezért az az igazi egészséges grillétel az, amely megfelelően alacsony hőmérsékleten sült.

Sütés előtt érdemes pácolni.

Tovább 

network.hu

  • A szódabikarbónát és sütőport mindig szitált lisztbe rakjuk és keverjük el alaposan!
  • Ha régi sütőport használunk, egy csepp vízzel ellenőrizzük! Ha pezseg, akkor még használható.
  • A mérőpohár csak a szilárd anyagokat méri pontosan, a szilárd hozzávalókhoz használjunk mérleget!
  • Ha nem áll össze a tészta, ezért morzsálódik gyúrjunk hozzá egy kevés tejet!
  • Ha a nyers omlós tészta töredezik, adjunk hozzá egy cukorral kevert tojássárgáját!
  • Ha az aprósüteményt nem vesszük le a sütőlapról, odakeményedik.

Tovább 

network.hu

2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén. 2014-ben Svédországban rendezték a versenyt, most Magyarországé a megtiszteltetés, hogy Hamvas Zoltán séf elnökletével helyet adjon a 2016-os Bocuse d’Or európai válogató versenyének.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu