Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 1 csipet só
– 1 kocka élesztő (5 dkg)
– 1 bögre 2,8% -os tej (2,5 dl)
– 5 dkg vaj vagy margarin
– fél bögre cukor (8-10 dkg) + 1 teáskanálnyi a futtatáshoz
– 1 tojás
– 6-7 nagy, tenyérnyi bodzavirág mosva és lemorzsolva
+ olaj a sütéshez
– porcukor a
1. A bodzavirágokat megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kell ráznunk őket!
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
– 700 gramm, érett, friss eper
– 150 gramm barnacukor
– 1 evőkanál frissen facsart citromlé
– 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.
Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején.
|
|
Hozzávalók:
1 darab szeletelt barack
2 kivi
3 dkg áfonya
4 dkg eper
2 csésze 100 százalékos fehér szőlőlé
A barackot hámozzuk meg, és szeleteljük 2-3 centi vastag cikkekre. A
kivit is hámozzuk meg, és szeleteljük fel kicsivel több mint fél centis
karikákra. Az epreket pedig vágjuk félbe.
A szeletelt gyümölcsöket rendezzük el jégkrém formákban, ügyeljünk arra,
hogy kitöltsük a gyümölcsökkel a formákat, szépen illeszkedjenek
egymáshoz. Majd töltsük fel a formákat a 100 százalékos szőlőlével úgy,
hogy éppen ellepje a gyümölcsöket.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.
A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.
A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák. Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját.
Tudtad?
A tojás főzése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Lehet készíteni lágy tojást, lágyabb tojást, majdnem kemény tojást és kemény tojást. Mindnek megvan a maga főzési ideje. Érdemes a tojást forrásban levő vízbe rakni, így pontosabban számolhatunk.
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 1 hozzászólás
Hozzávalók: Elkészítés:
A virágokat jól megmossuk és megszárítjuk, nagy uborkásüvegbe tesszük. Rádobjuk a felszeletelt citromot, cukrot, leöntjük vízzel és borecettel. Ruhával letakarva 2 napig hagyjuk érni. Leszűrjük és csavaros kupakkal ellátott üvegekbe töltve hideg helyen tároljuk.
Forrás:http://www.mindmegette.hu
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A grillezés egyik rákfenéje a rákkeltő anyagok kialakulása. Túl magas hőmérsékleten, illetve a zsír égésekor szabadulhatnak fel az úgynevezett heterociklusos aminok, amelyek a korommal, füsttel jelennek meg a sültek felületén. Ezért az az igazi egészséges grillétel az, amely megfelelően alacsony hőmérsékleten sült.
Sütés előtt érdemes pácolni.
2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén. 2014-ben Svédországban rendezték a versenyt, most Magyarországé a megtiszteltetés, hogy Hamvas Zoltán séf elnökletével helyet adjon a 2016-os Bocuse d’Or európai válogató versenyének.
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás