Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bölcsességek, mondások, közmondások a gasztronómia nyelvén - összeszedtünk néhányat, mert a finomságok mellett az okosságokat is szeretjük. Ha te is ismersz hasonlókat, oszd meg velünk!
Három olyan dolog van az életben, amit nem tudok elviselni: a forró kávé, a langyos pezsgő és a hideg nők. (Orson Welles)
Aki evett már görögdinnyét, tudja, hogy mit esznek az angyalok. (Mark Twain)
A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.
A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka. Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is, érdemes hagyományosan érlelt, csak füstölt (nyers) változatot venni, amit azonban magunknak kell megfőznünk fogyasztás előtt. Az alábbiakban a sonka elkészítéséhez adunk tanácsokat.
|
|
Az otthoni sütés-főzés nem csak egy hétvégi szórakoztató program lehet az egész család számára, hanem gyermekeink megtanulhatják a munkafolyamatokat is a konyhában.
Ezzel a közös tevékenységgel kipróbálhatják önmagukat, edzhetik kitartásukat és ennek eredményeként az önfegyelmüket is képezhetjük.
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 1 tojás 1 dl tej, csipet só, +1 tojás a kenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a
vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi
hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.
Töltelékhez: 30 dkg túrót, 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg
mazsolával, 3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverünk.
Az ember mindent képes szenvedéllyel csinálni: a munkát, az evést, a szerelmet… Hogy csak a konyhánál maradjunk, kinek az érzékei nem csábultak még el egy csodálatosan illatozó, aranyszínűre pirult sütemény vagy egy ropogós, mégis zamatos sült csirke láttán? S hogy a konyhai aromák hatással vannak párkapcsolatunkra is? Nézzünk körül kicsit az afrodiziákumok világában!
Bármerre utazzunk is, bármilyen konyhát is kedveljünk, lépten-nyomon illatos fűszerekkel, bódító gyümölcsökkel és zöldségekkel találkozunk.
Biztosan sokan elgondolkodtunk már az ételkészítési módok elnevezésein: mitől bakonyi, kijevi vagy éppen pekingi az adott étel, hogyan főz a jóasszony, a kertészné vagy az udvarmester. Összeállításunkban az elnevezések mögötti tartalmakat mutatjuk meg.
Az ételkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek igazából fantázianevek: a kertészné mód logikusan vegyes zöldséges köretet, a hentes szalonnát takar.
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és fesztiválja, amelynek célja a fagylalt népszerűsítése és a fogyasztás növelése.
A kiállításon megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a „hideg nyalathoz” kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.
Hozzávalók:
közepes méretű burgonyák
adagtól függ,hány db
olaj
só
ízlés szerint:sajt,szalonna,sonka,kolbász,
hagymaszeletek
Elkészítése:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével
lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed
részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja
egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal
úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.
Hozzávalók:
néhány szelet kenyér
néhány tojás
apróra (nagyon apróra vágott) húsos szalonna
olaj
só
Felszeletelem a kenyereket, levágom a héjukat és három darabra vágok egy tisztességes szelet kenyeret. Picit megsózom és felverem a tojásokat, nagyjából úgy kell számolni, hogy 4-5 szelet kenyérhez 3 tojás kell. (Persze közepes tyúktojásra gondolok…)
Nagyjából 1 evőkanálnyi olajat hevítek egy teflon serpenyőben.
Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.
Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor (kristály vagy nád)
1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény)
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)
A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással.
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu