Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 Bölcsességek, mondások, közmondások a gasztronómia nyelvén - összeszedtünk néhányat, mert a finomságok mellett az okosságokat is szeretjük. Ha te is ismersz hasonlókat, oszd meg velünk!

 

Három olyan dolog van az életben, amit nem tudok elviselni: a forró kávé, a langyos pezsgő és a hideg nők. (Orson Welles)

Aki evett már görögdinnyét, tudja, hogy mit esznek az angyalok. (Mark Twain)

A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.

Tovább 

network.hu

 A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka. Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is, érdemes hagyományosan érlelt, csak füstölt (nyers) változatot venni, amit azonban magunknak kell megfőznünk fogyasztás előtt. Az alábbiakban a sonka elkészítéséhez adunk tanácsokat.

 

  1. Főzés előtt alaposan meg kell mosni a sonkát, a zsíros réteget azonban ne vágjuk le, mert az elkészítés során kiszárad a sonka.
  2. Ezután tegyük egy nagy fazékba, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje.

Tovább 

 

 

network.hu

 

Az otthoni sütés-főzés nem csak egy hétvégi szórakoztató program lehet az egész család számára, hanem gyermekeink megtanulhatják a munkafolyamatokat is a konyhában.

 

Ezzel a közös tevékenységgel kipróbálhatják önmagukat, edzhetik kitartásukat és ennek eredményeként az önfegyelmüket is képezhetjük.

 

Életmód50 | Google+ | Twitter | Pinterest | Facebook

network.hu

 Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 1 tojás 1 dl tej, csipet só, +1 tojás a kenéshez

Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.

Töltelékhez: 30 dkg túrót, 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával, 3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverünk.

Tovább 

network.hu

 Az ember mindent képes szenvedéllyel csinálni: a munkát, az evést, a szerelmet… Hogy csak a konyhánál maradjunk, kinek az érzékei nem csábultak még el egy csodálatosan illatozó, aranyszínűre pirult sütemény vagy egy ropogós, mégis zamatos sült csirke láttán? S hogy a konyhai aromák hatással vannak párkapcsolatunkra is? Nézzünk körül kicsit az afrodiziákumok világában!


Bármerre utazzunk is, bármilyen konyhát is kedveljünk, lépten-nyomon illatos fűszerekkel, bódító gyümölcsökkel és zöldségekkel találkozunk.

Tovább 

network.hu

 Biztosan sokan elgondolkodtunk már az ételkészítési módok elnevezésein: mitől bakonyi, kijevi vagy éppen pekingi az adott étel, hogyan főz a jóasszony, a kertészné vagy az udvarmester. Összeállításunkban az elnevezések mögötti tartalmakat mutatjuk meg.


Az ételkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek igazából fantázianevek: a kertészné mód logikusan vegyes zöldséges köretet, a hentes szalonnát takar.

Tovább 

network.hu

 Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és fesztiválja, amelynek célja a fagylalt népszerűsítése és a fogyasztás növelése.

 

A kiállításon megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a „hideg nyalathoz” kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók:

közepes méretű burgonyák
adagtól függ,hány db
olaj

ízlés szerint:sajt,szalonna,sonka,kolbász,
hagymaszeletek

Elkészítése:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.

Tovább 

network.hu

 A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.

 

Hozzávalók:
néhány szelet kenyér
néhány tojás
apróra (nagyon apróra vágott) húsos szalonna
olaj

Felszeletelem a kenyereket, levágom a héjukat és három darabra vágok egy tisztességes szelet kenyeret. Picit megsózom és felverem a tojásokat, nagyjából úgy kell számolni, hogy 4-5 szelet kenyérhez 3 tojás kell. (Persze közepes tyúktojásra gondolok…)

Nagyjából 1 evőkanálnyi olajat hevítek egy teflon serpenyőben.

Tovább 

network.hu

 Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.

Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor (kristály vagy nád)
1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény)
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna

Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)

Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)

 

A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu