Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 Népszerűek a műanyag tárolóedények, hiszen a tegnapról megmaradt ebédet praktikusan el tudjuk helyezni a hűtő fiókjaiban, így nem kell eldobni az ételt. Sokan azért is kedvelik ezeket a kis dobozokat, mert így könnyedén magukkal tudják vinni az elemózsiájukat a munkahelyre, de a gyereknek is ilyenbe pakolják be a szendvicseket.

A gondot az okozza, hogy egy idő után a műanyag dobozok átveszik az ételek szagát, így megtörténhet az, hogy a reggel bepakolt süti, mikor ebédszünetben a munkahelyünkön el szeretnénk fogyasztani, kolbászillatúvá válik.

Tovább 

network.hu

 Az erdélyi Brassó megyei Szászfehéregyháza a faerkélyes erődtemploma mellett arról is híres, hogy itt készítik a világ egyik legdrágább lekvárját, amelyből egy befőttesüveggel 365 euróba kerül.

 

 

A Gherda Gherghiceanu által főzött dzsem három dolog miatt különleges: az íze, a speciális csomagolása, és azért, amit a vásárló kap a 800 gramm íz mellé. Ugyanis, aki vásárol a hírneves termékből az 5 tölgyfa tulajdonosa is lesz, a fák egy Szilágy megyei erdőben találhatók.

Tovább 

 

network.hu

 A római katolikus és az ortodox keresztény világban a legtöbb helyen keresztet rajzolnak a kenyérre, az ételre fogyasztás előtt. Orosz kutatók most azt állítják, hogy sikerült bizonyítaniuk kísérletileg a kereszt jelének csodás hatásait. A szakemberek szerint a hívők által alkalmazott mozdulat megtisztítja az ételt s a vizet a bakteriális tulajdonságoktól.

 

 

„A kereszt jelének fizikai felidézése étkezések előtt egy nagyon mély misztikus értelemmel bír.

Tovább 

network.hu

 Hamarosan itt a Valenti-nap, és ha a párod kedvelei a pizzát (melyik férfi nem?), akkor kápráztasd el egy szívalakú meglepetéssel.

Hozzávalók: A két pizza tésztájához:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 dl meleg víz
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
  • 1 mokkáskanál őrölt oregánó
  • 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
Feltét:
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál étolaj
  • 1 doboz sűrített paradicsom (140g)
  • 1 mokkáskanál őrölt oregánó
  • 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
  • csipet só
  • 10 dkg sonka

 

http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/nemzetkozi-etelek/haromsajtos-szerelmes-pizza/119986

Tovább 

network.hu

 Létezik egy trükk, amit neked is érdemes elsajátítanod, ha szoktál instant kávét készíteni.

 

 

Nagyon egyszerű: tégy egy kanál instant kávét a bögrébe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd a kanállal addig, míg a por feloldódik benne! A forró vizet csak ezután öntsd rá!

Egy teszt bizonyította, hogy ha a granulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig „porszerű” mellékízt ad a kávénak.

Tovább 

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Tovább 

network.hu

Néha mindannyian megkívánunk egy kis édességet. A hűtőpultok sztárja évek óta a csokoládépuding és az annak álcázott termékek. Talán már futottak bele ehetetlen darabokba – ideje volt, hogy megkóstoljuk mi is, amit lehet. Van ehető bolti puding?

Nagyanyáink a pudingot maguk főzték, liszt, tojás, tej, gyümölcsök, csoki vagy vanília keverékéből. Anyáink inkább már zacskós porral dolgoztak, ami máig megmaradt, bár masszívan felsorakozott melléjük a tégelyekbe, poharakba töltött gyári változat.

Tovább 

network.hu

 A zimankós, téli fagyok idején hajlamosak vagyunk arra, hogy feltöltsük zsírraktárunkat, és mire itt vannak az ünnepek már kesergünk a zsírpárnák miatt. Ezt elkerülve már a hidegek beköszönte elején kezdjük el olyan fűszereket használni, melyek melegítő hatásúak.

 

A melegítő hatású fűszerek lényege, hogy belülről melegítenek fel, így nem fázunk annyira, és elkerülhetjük a hatalmas lakomázásokat, mert egyszerűen nem lesz rá szükségünk.

Tovább 

network.hu

Évi tíz számmal, több mint száz oldalon mutatkozik be áprilisban a Jamie Magazin magyar kiadása. A közismert tévés szakács lapja március 25-én jelenik meg, 895 forintért.

 

„A legmagasabb nemzetközi szakmai színvonalat megcélozva készítettük elő kiadói csoportunk első magazinjának megjelenését. Nagy örömünkre szolgál, hogy Jamie Oliver stábja minket tisztelt meg bizalmával. Hónapok óta dolgozunk a lap londoni szerkesztőségével a magyar kiadás előkészítésén.

Tovább 

network.hu

Így lesz még finomabb
A zsemlemorzsát kiválóan helyettesítheti a rakott ételek tetején zúzott burgonyaszirommal. Ha a sajtos makaróni vagy a jénai tálban sütött rakott zöldség csupasznak tűnik, amikor a sütőbe teszi, bontson ki egy zacskó burgonyachipset, vegyen ki egy marékkal, és morzsolja az étel tetejére. Így süsse meg.

Ha legközelebb halat vagy húst készít a grillen, tépjen fel néhány teafiltert, és szórja a tartalmát az áztatott faforgácsra.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu