Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Egy szép kilós káposztafej külső nyolc tevelét lebontjuk, és sós vízzel leforrázzuk. a vízben hagyjuk kihűlni. Közben a többi káposztát úgy reszeljük meg. mintha kockát akarnánk készíteni, és három evőkanál olajon, egy kiskanál cukorral szépen megpirítjuk.

A tűzről levéve langyosra hűtjük, és összegyúrjuk 30 deka darált sertéshússal, egy nyers tojással, öt deka félig főtt rizzsel, és ízlés szerint utánasózzuk, kissé megborsozzuk.

Nyolc gombócot készítünk belőle, és mindegyiket egy-egy káposzta-levélbe tekerve - akár a közönséges töltött káposztát - kiolajozott lábasba egymás mellé fektetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,

60 dkg gomba,

1 fej vöröshagyma,

1 csapott kávéskanál majoránna,

1 nagy csomó petrezselyemzöld,

3 szál zellerlevél,

1 evőkanál mustár,

olaj,

1 dl tejföl,

só.

 

 


 

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt kacsát, a fűszereket, és sót, egy kevés vízzel fölengedjük, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és még 1 percig forraljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Mónika ez jól hangzik!

Tovább 

 

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg pulykamell,

1 zsemle,

2 tojás,

10-10 dkg gesztenyemassza,

sárga- és fehérrépa,

2 dl tej,

2 fej hagyma,

2 dl tejszín,

só, bors, szerecsendió, liszt, vaj.

 


Elkészítés:

A tejben megáztatjuk a zsemlét, és kinyomkodjuk. Az egészben levő pulykamellet szeleteléssel kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk. A húsra műanyag fóliát terítünk, és gyengéden kiveregetjük. A töltelékhez a gesztenyemassza 90 %-át, a kinyomkodott zsemlét, a darált húst, a tojást összekeverjük, és sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg pulykamellfilé (2 vékony, nagy szeletre vágva),

20 dkg gesztenye massza,

20 dkg gomba,

1 tojás,

1 kis fej vöröshagyma,

1 csokor petrezselyemzöld,

2 gerezd fokhagyma,

ízlés szerint só, és őrölt bors,

1 evőkanál konyak (elhagyható),

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál zabpehely (elhagyható),

2 evőkanál olaj,

2 dl tejföl.

 


Előkészítése: 

A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom. A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

8 dkg libazsír,

7 dkg libatöpörtyű vagy sertésből készült töpörtyű,

15 dkg burgonya (tisztán mérve),

fél csomag sütőpor,

1 tojás, kevés tejföl,

1 csapott teáskanál só,

1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

 


 

A burgonyát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk, 2 dkg libazsírban pirosra sütjük, majd a libatöpörtyűvel együtt megdaráljuk. A 6 dkg libazsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a töpörtyűs masszát, a tojást, a sót, a reszelt vöröshagymát és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dk liszt,

15 dk zsír,

15 dk porcukor,

1 db tojás,

1 cs sütőpor,

kb. 2 dl tej,

pici só.

 

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a sót, meglocsoljuk annyi langyos tejjel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 6 egyforma cipóra osztjuk, vékonyra nyújtva meglisztezett tepsi fenekén sütjük.


Krémhez:

30 dk cukrot megpirítunk, a tűzről levéve 2 dl feketekávéval felöntjük, visszatesszük a lángra, és addig kavarjuk, míg a cukor felolvad.

Tovább 

A tésztához:

50 dkg liszt,

2 egész tojás,

12 dkg vaj vagy margarin,

1 mokkáskanál só,

3 evőkanál cukor,

1,5 dl tejjel elkevert 1 cs. szalalkáli,

2 dl tejföl.


A töltelékhez:

25 dkg cukor,

1 l tej,

3 evőkanál liszt,

1 evőkanál kakaó,

10 dkg vaj vagy margarin.

 

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk. 6 részre osztjuk, és tepsi hátán világosra sütjük.

 

Töltelék: A cukrot megpirítjuk, felöntjük a tejjel. A pirított cukros tejhez keverjük a lisztet és a kakaót, csomómentesre, besűrűsödésig.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

10 tojás,

20 dkg porcukor,

4 evőkanál zsemlemorzsa.


A GRILLÁZSHOZ:

80 dkg cukor,

30 dkg vágott dió.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

6 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor.

 


 

Elkészítés:

A grillázshoz a cukrot karamellé pörköljük, hozzáadjuk a vágott diót, rövid ideig kevergetjük, majd a tűzről levéve vizezett tányérra öntjük. Amikor kihűlt, megdaráljuk.

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a zsemlemorzsát és a grillázs felét.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

5 tojás,

2O dkg porcukor,

3 tasak puncsízű pudingpor,

fél tasak sütőpor.


A KRÉMHEZ:

3 dl tej,

1 tasak tejszínes pudingpor,

25-25 dkg margarin és porcukor,

1 tasak vaníliás cukor,

10 dkg reszelt étcsokoládé.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

1 dl tej,

1 tasak tejszínhabpótló-por vagy hulala esetleg habtejszín.

csokiforgács.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és gőz fölött addig verjük, míg a hab, selymes fényű és egészen kemény lesz. Levesszük a gőzről, és tovább verjük a tojássárgákkal, a puncsízű pudingporral és a sütőporral.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

17-17 dkg liszt és margarin,

3 tojás,

10 dkg cukor,

3 dkg étkezési keményítő,

1 teáskanál sütőpor,

1 citrom reszelt héja.


A TÖLTELÉKHEZ:

65 dkg alma,

2,5 dl tejföl,

2 dl tejszín,

6 evőkanál cukor,

1,2 dl almabor,

1 citrom leve,

1 rúd vanília,

4 zselatinlap.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

2 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hónapja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu