Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Marvin Gauci máltai éttermei után úgy döntött, a magyar fővárosban is szeretné vendégül látni a fine dining szerelmeseit. A séf többek közt arról is mesélt, milyen fényes jövő áll Budapest előtt, és mit tanácsol a magyaroknak, ha evésről van szó.
A honlapja alapján nem csak Budapesten található étterme, van egy Caviar&Bull Máltán is. Miben más a hely a két országban?
A máltai éttermem nyílt meg először, jellemzően ott is és Magyarországon is helyiek és turisták egyaránt látogatják a Caviar&Bull-t.
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg túró,
- 1 tojás,
- 5 dkg búzadara,
- 15 dkg darált dió
- 2 kávéskanál olaj,
- 1 csipet só
Az öntethez:
- 30 dkg piros szemes, apró gyümölcs (lehet mélyhűtött),
- 5 dkg cukor,
- 1 dl vörösbor,
- 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
A túrót villával jól áttörjük, majd fakanállal hozzákeverjük az egész tojást, a búzadarát, a sót. 30-40 percre hűtőbe tesszük. Ha a gyümölcs mélyhűtött, hagyjuk kissé felengedni.
Az öntethez a bort a cukorral, a narancshéjjal és a gyümölcs negyedrészével felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük, félretesszük.
|
|
Hivatalosan is engedélyezték a kisméretű, autonóm kiszállítóeszközök használatát.
Az 1,3 milliós Észtország ritkán kerül a hírekbe, azonban sokaknak derenghet, hogy a technikai újítások befogadása tekintetében nagyhatalomról van szó.
Szinte bárhol tölthetőek az elektromos autók, a személyi igazolványok mikrochipesek, az állampolgárok pedig online is szavazhatnak a választásokon.
A helyi politikusok újból bizonyságot tettek a haladó látásmódjukról, a helyi parlament által csütörtökön egyhangúlag elfogadott törvény ugyanis lehetővé teszi az áruszállító robotok járdákon való működtetését.
Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a sláger az minden bizonnyal örökké a friss citromos íz marad. Legyen sárga vagy zöld citrom, ízesítsük mentával, gyömbérrel, és persze sok-sok jégkockával, ízlés szerint mézzel, vagy cukorral, vagy igyuk esetleg édesítés nélkül, ez egy igazi nyári élénkítő, frissítő ital.
Nem csoda tehát, hogy a citrusok minden formában népszerűek, így a nyár kedvenc kozmetikumait is gyakran jellemzik ezek az illatok.
A legjobb formádat akarod hozni a strandon? Akkor oda kell figyelned arra, hogy mit eszel, mielőtt kimész a partra.
1. Extra sós kaják
Habár a nátriumban gazdag ételek nem puffasztanak fel - mint a szénsav - de vízvisszatartást okoznak a szervezetedben. Lehet, hogy a chip vagy a salsa jó rágcsának tűnhet a strandon, válassz inkább valami olyan nasst, ami alacsony sótartalmú, ezzel is vigyázva a szervezeted optimális működésére és arra, hogy remekül fess bikiniben a strandon.
Valójában a szendvicset helyettesítő tortillának kevés köze van a valódi tortillához, mégis megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit. Ebben az esetben kevésbé van szó az új alapanyagokkal, új ízekkel való kísérletezésről, inkább az a lényeg, hogy egy új formában tálaljunk, hiszen néha ennyi is elég ahhoz, hogy megkívánjunk egy ételt.
Ha nem szeretnél otthon tésztát dagasztani, akkor vegyél a boltban tortillalapot, akár teljes kiőrlésű változatban.
Miután Gáspár Bea megnyerte a Konyhafőnök VIP-t, szépen beindult a Gáspár család új biznisze. Bea saját weboldalt indított, ahol videóval együtt osztja meg receptjeit a közönséggel, és már fellépőként is megrendelhető.
A Bors információi szerint Gáspár Győző felesége 200 000 forintért megy házhoz. Egy komplett csomag kétórás műsort tartalmaz, amiben benne van az, hogy Bea akár egy ötvenfős társaságnak is tart főzőbemutatót, színpadon készíti el az ételt, utána pedig lehet vele fotózkodni, és még dedikál is.
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Sokszor hallhatunk már arról, milyen extrém fogyókúrás trükköket alkalmazott például Sisi királyné, csak hogy megtartsa 55 cm-es derékbőségét. Mániákusan tornázott, rengeteg húst evett, és gyakran fogyasztotta a nyers hús kipréselt levét is – állítóla emiatt lettek idősebb korára reumatikus problémái.
Erzsébet bizony egész életében keményen diétázott, az utókor szakemberei szerint ő lehetett a mai anorexiások „előfutára”.
Egyébként Sisi húsközpontú étrendje hasonlít egy, a 19.
Lassan véget ér a 40 napos böjt, és jöhetnek a húsvéti finom falatok... Lássuk, mit miért eszünk ilyenkor!
A nagyböjt a Húsvétot megelőző 40 napos időszak hamvazószerdától húsvét vasárnapjáig terjed. Hamvazószerda elnevezése egyházi szokásra utal, a múlt évi megszentelt barkát elégetik, hamuját a pap megszenteli, s keresztet rajzol vele a hívek homlokára, annak bizonyságára, hogy a halandók porból lettek, s porrá lesznek.
A hamvazkodásnak egészségmegőrző szerepet tulajdonítottak. Ezen a napon elsikálták a zsíros edényeket, mert zsírt a következő 40 napban nem ettek.
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu