Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 A főzés tudománya általában anyáról lányra száll, és az, hogy hogyan kell egy szöget beütni a falba, a dolgos kezű apák tanítják fiaiknak. De azt, hogy milyen apró trükkök léteznek a sütés-főzés és ház körüli teendő könnyebbé tételére, nem biztos, hogy mindig elárulják őseink.

 

 

Nézzünk néhány okos praktikát:

1. Hogy ne csípje a szemünk a hagyma aprítás közben, töltsünk a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy konyhai papírtörlővel dörzsöljük bele a felületbe.

Tovább 

network.hu

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás. Igaz ez az étkezésre is, hiszen míg valaki zöldséget zöldséggel eszik, addig a másik kinézi az étlap legkülönlegesebb fogását, vagy éppen megmarad a jól ismert rántott húsnál.

Ha szeretnénk tudni, hogy a csillagjegyünk szerint mi mit és hogyan eszünk az éttermekben, akkor most megtudhatjuk!

Kos: Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden szakács csak nekünk főz, éppen ezért nagyon fel tudunk háborodni, ha a napi ajánlat olyasmi, ami egyáltalán nincs ínyünkre.

Tovább 

 

network.hu

Egy-házi-as vendéglő vagyunk – e találó szójátékkal fogad bennünket Egyházi László, a Marcal étterem tulajdonosa-vezetője, aki 1988 óta Marcalváros gasztronómiai életének meghatározó szereplője.

Igazi családi vállalkozásként működnek, kezdetben ő maga vitte az üzletet, majd csatlakozott hozzá a felesége, később pedig négy fia, Richárd, Dávid, Gergely és Máté. A csapatot Dávid felesége, Eszter, valamint Zsebedics Terézia teszi teljessé.

Tovább 

network.hu

 Az Alpok leggyorsabb főzőtanfolyamát a Nassfeld síterepen lehet kipróbálni. Péntekenként a Millennium-Express sífelvonó kabinjában, amely a tröpolachi völgymegállóból 17 perc alatt szállít fel bennünket a közel 2000 méter magasan található Madritsche megállóig, egy átfogó, villámgyors főzőtanfolyamon vehetünk részt - írja közleményében a síterep.

 

A két séf, Chiara és Christopher, a vendégek szeme láttára varázsol karintiai specialitásokat az asztalra, mint például a Kasnudelnt (ami egy különleges karintiai, házi túróval töltött alpesi tészta).

Tovább 

network.hu

Az ázsiai országok régóta kedvelik és használják a kókuszzsírt, a 20. század végére pedig Amerika és Európa is felfedezte maga számára ezt a zsiradékot. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy különféle kutatásokkal kimutassák, milyen egészséges a kókuszzsír használata.

Már néhány éve él a köztudatban, de mostanában hódít igazán teret magának a kókuszzsír. A kókusz gyümölcséből kivont zsiradék újszerű alapanyagnak tűnhet, pedig nem az.

Tovább 

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás, így a hűtőd tartalma sokkal többet elárul rólad, mint gondolnád. Most következik a beavatás az igazi konyhapszichológia legmélyebb bugyraiba, hogy ha a jövőben átlépsz egy új ismerősöd küszöbén, azzal indíts, hogy benézel a hűtőjébe.

 

 

Feltűnően sok a lejárt kaja

Mit árul ez el?
A gazdája előbb vásárol, és csak azután gondolkozik, vagyis kissé felelőtlen alak. Sokkal több ételt vesz, mint amennyit el tud fogyasztani, ami jó eséllyel azt is jelenti, hogy van pénze fölöslegesen költekezni.

Tovább 

network.hu

A fekete erdő torta az egyik legfinomabb tortánk, még kezdő háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni egy hétvégén. Íme a fekete erdő torta receptje!


Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 6 dkg vaj. A töltelékhez: 46 dkg meggybefőtt, fél liter meggylé, 4 dkg cukor, fél rúd

 

fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed

liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • 1-1/2 kg bőrös malackaraj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl sör
  • füstölt szalonna
  • méz
Elkészítés:

A bőrös részt 2x2 cm-es kockákra bevagdossuk, a húst besózzuk, ügyelve arra, hogy a bőrre ne kerüljön. Tepsibe rakva kevés vizet öntünk alá, majd beledobjuk a fokhagymagerezdeket.

Alufóliával letarkarva alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk. Időközönként megkenegetjük a sörbe mártott füstölt szalonnával,
ettől ropogóssá és pirossá válik.

Tovább 

network.hu

Aki már unja a csirkét, mégis ragaszkodik ahhoz, hogy szárnyas húsból készítsen finom ételeket, annak most itt a nagy lehetőség erre. Ugyanis jobbnál jobb recepteket osztunk meg veled, hogy a konyhában igazán jókat készíts el. Még akkor is, ha egyes ételek elkészítése nehézkésnek tűnik, az eredmény majd kárpótolni fog téged!

A szárnyasok terén a második legkedveltebb hús a pulykahús. Különösen ünnepekkor népszerű az elkészítése, ami valószínűleg az amerikai hálaadás ünnepe miatt vált elterjedté Európában is.

Tovább 

network.hu

Az idei karácsony nálunk nagyon különleges lesz, ezért szemezgettem kicsit a karácsonyi terítés területén is, hogy fokozzuk az élvezeteket. Annyira jó ötleteket találtam. Igazából csak valami kicsi karácsonyosat szeretnék az asztalra, az újság címlapra dekorált karácsonyi asztalok nagyon szépek, de kétlem, hogy a sok finomság is odaférne az asztalra. Bár ha lenne egy zsúrkocsim….Ettől függetlenül mégis jól esik a szemnek nézni ezeket a kreatív karácsonyi vacsorához terített asztalokat, feldíszített konyhákat és étkezőket, és közben ki lehet kapni egy két ötletet, lehet inspirációt gyűjteni, hogy a saját ízlésünknek megfelelően teríthessünk.

Utolsó hozzászólás

Kiss Józsefné üzente 10 éve

Gyönyörűek a Karácsonyi terítékek !Köszönöm : Magdi

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu