Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Január elején a magyar sajtót bejárta a hír, hogy Kiskőrösön egy pizzéria étlapjára új, különleges (t)ételek kerültek fel: a Bevándorló, a Terrorista, a Szír és az Ahmed fantázianevű pizzák.
A nagy felhajtás úgy tűnt, alábbhagy, de sajnos már külföldre is eljutott a hír, újabb kokit adva – mostanában amúgy is kicsit nyomi – országimázsunknak. A Vice sajnos hosszú riportban ecseteli a pizzéria (amelynek most említenénk meg a nevét; ha nem baj, nem csinálunk reklámot) ízléses névválasztásait. Azt írják:
Petőfi Sándor, az ismert költő és forradalmár szülőhelye mostanában valami egészen másról híres.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 evőkanál cukor
7 dkg vaj
1 élesztő (igazi, nem zacskós)
2 dl tej
2 tojás
1 citrom héja
1 vaníliás cukor
A bevonáshoz:
porcukor, a citrom leve, ételfesték, díszítőcukorkák
étcsokoládé/tejcsokoládé kb 1 tábla
A tejet meglangyosítottam, majd az élesztőt a tejben egy kis cukorral (egy csipet) felfuttattam. Közben egy nagyobb keverőtálba beleszórtam a lisztet, a cukrot, tojást, belereszeltem a citrom héját, és a vaníliás cukrot is beletettem.
|
|
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Igazán egyszerű és nagyszerű finomság! A felnőttek mellett a gyerekek nagy kedvence is, amit könnyű elkészíteni.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
150 ml langyos víz
2 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
Csipetnyi só
Töltelékhez:
200 g paprikás szalámi
100 g sajt
Olaj
Bors
Elkészítés:
Összegyúrjuk a hozzávalókat, és a pizzatésztából vékony, keskeny és hosszú téglalapot sodrunk, és megkenjük olajjal.
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Tavaly év elején írtunk néhány érdekesen hangzó egészségtrendről, amik közül talán a kókuszolaj az, ami nem akar kimenni a divatból. De ki tudja, meddig tart ez az őrület, hiszen már van is egy újabb alternatíva: az avokádóolaj. Igyekeztünk most is összeszedni, hogy az idei évben milyen ételkülönlegességeké és mozgásformáké lesz a főszerep.
AvokádóolajA Pinterest 10-es étellistájának első helyén az avokádóolaj szerepel, amely a gyümölcs zöld, húsos részéből nyerhető ki.
A téli hidegben csak úgy vágyunk a meleg ételekre. Egy tányér gőzölgő, forró levesnek szinte nem is lehet ellenállni, akárcsak az itt ajánlott finom leveseknek!
Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek készített összes ételt valamint italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan mindenki ízlése szerint válogat „kiszolgálja" magát. Cikkünkből mindent megtudhatsz a svédasztalról!
A svédasztalhoz nem feltétlenül szükséges a drága étkészletet elővenni, mert a buli utáni mosogatás rémálom! Hacsak nem mosogatógépben történik. Gusztusos papír tányérokat (papírtálcákat és alufólia tálkákat) lehet kapni, amelyek használat után eldobhatok.
Rózsahegyi Tituszt, a Konyhafőnök idei szériájának szereplőjét kirúgták a munkahelyéről, mivel nem akart karácsonykor dolgozni.
“A munkahelyemen a séf úgy döntött, hogy engem elbocsát egy hónapos felmondási idővel arra hivatkozva, hogy nem dolgozom karácsonykor, és nem vagyok hajlandó egy szent ünnepen dolgozni. Szomorúan ért a hír, hiszen egy olyan ok miatt, hogy az ember szeretné a karácsonyt a családjával és a szeretteivel tölteni, és hogy ez elég ahhoz, hogy az embert elküldjék, számomra nagyon szomorú.
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Hozzávalók (8-10 adaghoz):
50 dkg jó minőségű gesztenyepüré
50 dkg mascarpone
4 dl hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
10-12 dkg babapiskóta (ha kapunk korong formájút, akkor azzal egyszerűbb dolgozni)
2 dl kávé (gyerekeknek koffeinmentes)
1 evőkanál rum vagy vaníliakivonat (elhagyható)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor vagy étcsokoládé reszelék
Nyugi, nem lesz semmi baj az ünnepi
vacsorával. Sikerülni fog minden, ha előre készülsz, és megszívlelsz
néhány időt-energiát spóroló trükköt.
1. Csinálj helyet! A túltömött fridzsider önmagában is nyugtalanító. A karácsonyi kajadömping előtt ürítsd le a hűtő tartalmát, s nem kell turkálni, kotorászni. Légy kreatív: mit tudsz főzni az ünnepek előtt abból, ami a hűtőben van?
2. Divat az online. Ha az interneten akarod megrendelni a karácsonyi koszt összes hozzávalóját, ne felejtsd el: más is ezt teszi, és talán az egész december foglalt lesz, mire észbe kapsz.
A szaloncukroknak ma már rengeteg féle ízesítése kapható: a hagyományos zselés tölteléktől egészen a különleges marcipánosig, szinte bármilyet találhatunk. Ha házi szaloncukrokat készítünk, választhatjuk az aszalt gyümölcsös, csokis, kókuszos változatokat is. Ezeket a legegyszerűbb elkészíteni, de arra figyeljünk, hogy tartósítószer hiányában a gyümölcsös változatok 1 hétnél tovább nem tarthatóak el.
Aszalt barackos szaloncukor
Hozzávalók kb.
Keczánné Macskó Piroska írta 4 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu