Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

Három hazai leves is felkerült a Buzzfeed toplistájára.

 

A portál csütörtökön közölt egy listát, melyre a Föld legfinomabb leveseiből válogatták össze a top 27-et.

Az első helyre a mexikói tortilla leves került, másodiknak egy szlovén sáfrányos, májgombócos marhahúslevest soroltak, a harmadik pedig a brazilok kelbimbós, kolbászos, kukoricalisztes levese, a Sopa de Fuba került. A gyűjtésbe bekerült többek között a japánok újévi levese, az ozoni, a lengyel borscs és izlandi languszta krémleves is.

Tovább 

network.hu

Önmagában is páratlan, lepényben pedig mennyei finomság.

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy elkészítem ezt a finomságot. Aztán  végre elszántam magam. Gyorsan elkészül és igazi különlegesség. Nálunk sláger lett.

7 nagy fej lilahagymát legyalultam, edénybe tettem. Frissen őrölt bors, kakukkfű, nádcukor és balzsamecet került rá, majd elkezdtem kis lángon főzni. A karamellizálódó nádcukor és balzsamecet páratlan illata betöltötte a konyhát, isteni volt.

Tovább 

 

network.hu

 Reggelire és vacsorára is jól fog esni ez a bagett, de ha marad, akkor akár holnap még tízórai is készülhet belőle.

 


 

Hozzávalók 10 darabhoz:
  • 50 dkg (BL-80) liszt
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 dkg (friss) élesztő
  • 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés

A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, de nem futtatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az élesztős tejet, a vizet és az olajat.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 kanál olívaolaj
  • 5 db paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom és szurokfű (oregánó) ízlés szerint
  • bors
  • metélőhagyma
Elkészítés:

Először is kockázz fel apróra fél fej vöröshagymát (ezzel a legfinomabb, de persze lehet másmilyen hagyma is). Egy fazékba önts körülbelül két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd a forró olajon kezdd el pirítani a hagymadarabokat!

Eközben a megmosott paradicsomokat vágd fel kisebb darabokra, utána dobáld bele a fazékba, amikor már a hagyma megpirult!

Tovább 

network.hu

Az emulziós mártások olajat vagy vajat oszlatnak el egy másik folyadékban, gyakran tojássárgáját is tartalmaznak, amely stabilizálja az elegyet. Elkészítésük nagyobb kihívást jelent, mint a többi mártásé, mivel könnyen kicsapódnak, vagyis szétválnak összetevőikre, ha az olajat túl gyorsan adjuk hozzájuk, vagy ha nem szobahőmérsékletű hozzávalókat használunk.

A robosztusabb, aromásabb olajokat fele-fele arányban keverjük el semleges ízű, például napraforgó- vagy földimogyoró-olajjal, hogy ne legyen túl erőteljes az ízük.

Tovább 

network.hu

Az íz egyaránt függ a hús és a többi hozzávaló minőségétől. A pácok a főzés előtti ízesítésben játszanak szerepet, és különösen hasznosak a gyorsan egyben sütött húsoknál és a hússzeletek sütésénél. Sokan nem fordítanak kellő figyelmet erre, és ezt igen csak rosszul teszik. A hús sütésének fortélyait most mindenki előtt feltárjuk.

A nagyobb méretű sovány húsok szaftossága spékeléssel és szalonnába göngyöléssel fokozható. Most kitérünk ezekre a technikákra, hiszen a húsok sütése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg rizsliszt + pár evőkanálnyi a nyújtáshoz
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg zabliszt (gluténmenteset kell venni, mert a sima nem garantáltan gluténmentes! én csak búzát nem ehetek, ezért nekem a sima is megfelelő)
25 dkg hideg! laktózmentes, vaníliás Vénusz sütőmargarin + egy kevés a tepsi kikenéséhez
5,5 dkg cukor
7 gramm sütőpor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 tojás
csipet só

A túrókrémhez:
50 dkg laktózmentes túró (Milfina-t használtam)
1 kisebb citrom reszelt héja
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 evőkanál kukoricadara
5 dkg baracklébe áztatott mazsola

A tetejére:
3 tojásfehérje
fél evőkanál porcukor
330 gramm CBA barackdzsem csökkentett cukortartalommal (kb.

Tovább 

network.hu

A gasztrobloggerek Segítsüti akciója hatodik éve támogat olyan alapítványokat, amelyek kisgyerekek életét teszik könnyebbé, betegségét elviselhetőbbé. Az először csak évi egyszeri internetes gyűjtés helyett pár éve már kétszer is lehet segíteni: a mozgalom a civil támogatók jóvoltából a tavaszi mellett őszi fordulóval bővült.

A bloggerek, és a most már szintén alapítványi formában működő csapat saját idejét, erejét és energiáját – na meg a szuper sütihozzávalókat – önkéntesség formájában teszi bele a tavaszi-őszi licitbe, és a két licit között felmerülő rengeteg szervezésbe.

Tovább 

network.hu

Az igazság az, hogy a Bud Spencer-Terence Hill filmekben többször feltűnő hagymás bab receptjét homály fedi. A film készítői sosem rukkoltak elő a kincstári változattal, így aztán sok-sok elkészítési mód kering a világhálón Piedone- avagy Bud Spencer-féle hagymás bab néven, mert sokakat megihletett a filmbeli főzőcskézés. A minap mi is megnéztük az egyik emblematikus alkotást, a Kincs ami nincs-et, amiben a Puffin lekvárok hajóból való kidobálása után a nagy pofonosztó kimondja: az én kedvencem ugyanis a bab!

Tovább 

network.hu

Ha betoppan az ősz a konyhába, akkor bizony a nyári salátáktól is búcsút kell vennünk – legalábbis egy időre. Mivel a paradicsom már nem olyan, mint nyáron, háttérbe szorulnak az olaszos, mediterrános saláták és előkerülnek a sonkás-paprikás, sonkás-gyümölcsös salátavariációk.

Mi is hasonlóan tettünk, szétnéztünk a világhálón, ősszel mit is érdemes elkészíteni, ha mindenképp ragaszkodnánk a reggeli salátákhoz, vagy ha épp salátát fogyasztanánk vacsorára.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu